Demirtaş’tan Bahçeli’ye ‘Af’ Yanıtı: Keşke Psikopat Bir Mafya Lideri Olsaymışım!

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Devlet Bahçeli’nin mafya liderlerine af çıkışına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla cevap verdi.
1,5 yılı aşkın süredir Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Psikopat bir mafya lideri olsaymışım daha iyiymiş!’cümleleriyle Bahçeli’yi ti’ye aldı.  Demirtaş’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Milyonlarca oy alıp parti lideri olacağıma azılı katil, psikopat bir mafya lideri olsaymışım daha iyiymiş! Yok ama çok şükür, ben böyle iyiyim. Sen bu boş laflara üzülme güzel anam. Senin ve tüm annelerin ellerinden öpüyor, anneler gününü kutluyorum” denildi.
Af çıkışı yapan Bahçeli dün, Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz gibi mafya ve örgütlü suç mahkumu iki ismi örnek gösterip şu ifadeleri kullanmıştı:  “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı? Bu kardeşlerimizi taş duvarların ardında çürümeye terk etmek ne kadar adil ve adaletlidir? PKK’lı alçaklar, F…ö’cü caniler, vatan ve millet düşmanları demokrasi ve özgürlük adına sahiplenilirken, kaderlerinin kurbanı olmuş mağdurlarla ilgili lehlerinde hukuki ve ahlaki bir düzenleme yapılması, onların aydınlığa kavuşturulmaları tez elden sağlanmalıdır. Kader mahkumlarının talihini değiştirebilir, onların elinden tutabilir, zincirlerinden ve zindanlardan onları çekip çıkarabiliriz”