Drone Yarışları.. Doğal Afet Uyarı Sistemleri.. Ekonomik Tarım Robotu Gibi 350 Projenin Yer Aldığı: “Infomatrix 2018" Olimpiyatları Başladı

Romanya’nın ev sahipliği yaptığı alanındaki tek yarışma olan Uluslararası Bilişim Olimpiyatları „INFOMATRİX 2018” Dünya Finali Bükreş’te başladı.
Uluslararası Bükreş Lisesi (ISB) kampüsünde görkemli bir törenle açılışı yapılan Olimpiyatlara ve proje fuarına; 43 ülkeden 700 öğrenci ve rehber öğretmeleri 350 birbirinden ilginç projeleri ile görücüye çıktı. Fuarın açılışında Romen yetkililerin yanı sıra 6’sı büyükelçi düzeyinde olmak üzere 11 ülkeden temsilci katıldı.
Programlama, Bilgisayar Sanatı, Sistem Kontrol, kısa film, robot ve drone yarışları alanlarında düzenlenen ve bu sene 16’ıncısı gerçekleştirilen Infomatrix 2018 proje yarışmasında hedef büyüten lise öğrencileri bu sene robotlara ek olarak ilk defa ‘drone yarışları’ ile dikkat çekiyor.
Alanındaki en önemli olimpiyat fuarı olan “Infomatrix 2018” olimpiyatlarında bu sene de hayatı kolaylaştıran pek çok ilginç proje ve programlar sergileniyor.
INFOMATRİX projelerinin yer aldığı fuarda en dikkat çekici stantlardan birisini; Romen öğrencilerin gerçekleştirdiği ve deprem, sel gibi doğal afetleri önceden haber veren “uyarı sistem projesi” teşkil ediyor.
Ayrıca ekonomik tarım için geliştirilen icat da fuarda dikkat çeken bir başka projeyi oluşturuyor.
11-13 Mayıs tarihleri arasında devam edecek uluslararası INFOMATRİX Proje yarışmasına; 43 ülkeden 700 öğrenci- öğretmen, 350 proje ile katılıyor.
Fuarda ayrıca, öğrenciler tarafından geliştirilen 3 boyutlu yazıcılar, tıbbi alanında sağlıkçılara yardımcı olacak projeler, çocuklara programlama dilini pratik şekilde öğretecek robotlar dahil birbirinden heyecan verici yüzlerce proje ve icatlar yer alıyor.
Her kategorinin altın madalya kazanan proje sahibi öğrencilerine Lumina Eğitim Vakfı tarafından 1000 dolar para ödülü verilecek.
DÜNYACA ÜNLÜ BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ FİRMALARI SPONSOR OLDU
INFOMATRİX yarışmasına sponsor olan dünyaca ünlü bilişim ve teknoloji firmaları: Star Storage, Microsoft, IBM, ASUS, iStyle, PharmaLink, Solid System ve StarTech Team tarafından başarılı öğrencilere tablet, telefon ve bilgisayarlar hediye edecekler.
Olimpiyatlarda yarışan projeleri, uluslararası teknoloji ve bilişim firmalarında görev yapan alanlarındaki uzman jüri üyeleri tarafından titiz bir değerlendirmeden sonra seçecek.
Dünyanın dört bir tarafındaki bilişim meraklısı öğrencileri topluma yararlı şekilde yeni fikir ve projelerini destekleyip, geliştirmelerine yardımcı olma amacıyla düzenlenen Infomatrix Proje yarışmasına; Bosna Hersek, Polonya, Ukrayna, Hong Kong, Meksika, Tunus, Vietnam ve Endonezya da partner ülkeler arasında yer alıyor.
Lumina Eğitim Kurumları tarafından organize edilen Uluslararası Bilişim Olimpiyatları INFOMATRİX, ilk defa 2003’te düzenlenmeye başladı.
https://www.facebook.com/ISB.Romania/videos/1652286318182737/?t=15