Başbakanlık Avukatı: Balyoz Darbe Planıydı, Çetin Doğan da Darbeci

15 Temmuz’da Tuzla Orhanlı Gişeleri’nde meydana gelen olaylarla ilgili 65 sanığın yargılandığı davaya katılan Avukat Necip Kibar Balyoz’un darbe planı olduğunu, Çetin Doğan’ın da darbeci olduğunu söyledi. Oda Tv’nin iddiasına göre bu sözler kamuoyundan gizlendi.
15 Temmuz’da Tuzla Orhanlı Gişeleri’nde meydana gelen olaylarla ilgili 65 sanığın yargılandığı dava görülmeye devam ediyor.
İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmalarda Başbakanlık adına davaya katılan Avukat Necip Kibar’ın Balyoz Darbe Planı iddiası ilgili sözleri kamuoyuna yansımadı.
Oda Tv’ye ve yayımladığı bilgilere göre, tutanakta, Avukat Necip Kibar’ın Balyoz Darbe Planı iddiasıyla ile ilgili “Balyoz davasıyla Türkiye’deki darbeciler, bu darbelerinden vazgeçmediler. Bunu 15 Temmuz öncesi de söyledim. Çünkü Türkiye’deki varoşları tehdit olarak gören ve böyle yetişen bir karargahtan darbeci her zaman çıkar dedim ve bundan sonra 15 Temmuz darbesi gerçekleşti” ifadeleri kullanıldı.
Avukat Necip Kibar, Balyoz davasında yargılanan çok sayıda kişinin 28 Şubat davasında da yargılandığını öne sürerek şöyle devam etti:
“Kimse bana Çetin Doğan’ın darbeci olmadığını, kimse bana o dönemde darbeyi organize edenlerin darbeci olmadığını söyleyemez.”
Oda Tv’nin paylaştığı tutanakta şu bilgiler veriliyor:
IMG_55121