Moldova’daki Orizont Eğitim Kurumu Yöneticilerini Kabul Eden AP Parlamenteri Maria Grapini: “Ab Kurumları ve İlgili Ülkeler Bu Okullara Sahip Çıkmalıdır”

Moldova’da 25 yıldır faaliyette bulunan ve ülkenin en başarılı okullarını bünyesinde barındıran Orizont Eğitim Kurumu temsilcilerini kabul eden Romanya’nın AP Parlamenteri Maria Grapini, Erdoğan rejiminin baskılarına karşı ilgili ülkelerin ve AB kurumlarının bu okullara sahip çıkması çağrısında bulundu.
Moldova’daki Orizont okullarının Romanya’da 23 yıldır faaliyet gösteren Lumina Eğitim Kurumları gibi eğitim faaliyetlerinde bulunduğunu belirten AP Parlamenteri ve eski Bakan Grapini, ancak bu okullarda faaliyet gösteren öğretmen ve ailelerinin son zamanlarda Erdoğan rejiminin yoğun baskısı altında olduğuna dikkat çekti.
ap
Benzer eğitim kurumlarının Arnavutluk, Sırbistan ve Makedonya’da da faaliyet gösterdiklerini ve aynı baskılara maruz kaldıklarını vurgulayan AP Parlamenteri Grapini, “Hepsi şu anda Erdoğan rejiminin çok ağır baskısı altında.” dedi.
İlgili ülkelere ‘diplomatik kanalları kullanarak’ bu eğitim kurumlarını koruma çağrısı yapan Grapini, sözlerini şöyle tamamladı: “Avrupa Birliği hemen harekete geçmelidir!’’