6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası Verilen İhsan Eliaçık: 12 Eylül ve 28 Şubat’ta 35 Ayrı Davadan Yargılandım, Böyle Bir Ceza Hiç Almadım

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık bir seminerdeki konuşması ile “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eliaçık’ın cezasında indirim yapmayan İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, yurt dışına ve İstanbul dışına çıkmama ve haftada iki gün imza adli kontrolü uygulanmasına karar verdi.
Mahkeme, Eliaçık’a, Demokratik İslam Kongresi tarafından düzenlenen konferansta yaptığı ve internet sitesinde yayınlanan konuşmasındaki sözleri nedeniyle “silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını” yapmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık İhsan Eliaçık’ın bir internet sitesinde yer alan yazılarında silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yaptığı savunularak, sanığın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan cezalandırılması talep edilmişti.
ELİAÇIK: SAVUNMALARIMIZI DİKKATE ALMADILAR
Karar sosyal medya hesabı üzerinden tepki göteren İhsan Eliaçık, ”12 Eylül ve 28 Şubat’ta 35 ayrı davadan yargılandım. Böyle bir ceza hiç almadım. Avukatlarımın ve benim savunmalarımızı tek kelime dikkate almadılar.” dedi.