Bulgaristan’da Feci Trafik Kazası: 10 Ölü, 22 Yaralı

Bugün, Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’ya 30 kilometre mesafedeki Vakarel yakınlarında meydana gelen feci trafik kazasında, 10 kişi hayatını kaybetti. Kazada 22 kişinin ise yaralandığı açıklandı.
Sofya’yı Edirne’ye bağlayan E-5 otoyolu üzerinde meydana gelen kazanın, aşırı hızla seyreden bir otomobilin yandan otobüse çarpması ve otobüs şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettikten sonra aracın şarampole yuvarlanması sonucu meydana geldiği açıklandı.
kaza2
Bulgar emniyet yetkililerinden yapılan açıklamada, Union İvkoni şirketine ait Bulgar plakalı otobüsün şarampole devrilmesinden sonra 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği, 4’ü ağır 22 yaralının ise Sofya’nın Sveta Ana Hastanesinde tedavi altına alındıkları belirtildi.
Firma yetkilisi, otobüsün yeni olduğunu ve her hangi bir teknik arızasının bulunmadığını belirtirken kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.
Bu arada Romanya’nın Teleorman ili DN6 yolu üzerinde dün meydana gelen kazada da 1  kişi hayatını kaybetti. Kazada 9 kişi de yaralandı.
AB istatistiklerine göre Bulgaristan, ölümlü kazalarda Romanya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor.
(Bakış.bg)