Taksiciler Birliği Başkanı: Uber’e Binen de Kullanan da Vatan Hainidir

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk, “Uber, San Francisco’da doğmuş, bugün benim askerime silah sıkan, Afrin’de askeri şehit eden hainlerin ürediği yerdir. Uber’e binen de kullanan da vatan hainidir” dedi. Öztürk, yolcuların taksi bulamamamasının sorumlusunun yerel yönetimler olduğunu söyledi.
Taksilerin toplu taşıma aracı olmadığını belirten Öztürk, “İdareciler bunu anlamıyor. Bizi UKOME’de temsil edilelim. Valilik, belediye başkanlığı, emniyet müdürlüğü, jandarma, oda. 5’i bir araya gelir karar alır, uygular. DDY, Sahil Güvenlik, Jandarma Komutanlığı, Emlak Müdürlüğü, Harita Müdürlüğü… Taksi ile alakalı 1 kurum var. Tüm tabular yıkılacak. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde taksi birimi açılacak. Bu taksi biriminde İstanbul Taksiciler Odası’nın vereceği personel çalışacak” diye konuştu.
Gazete Damga’nın sorularını cevaplayan Öztürk’ün açıklamaları şöyle:
”Bu firma ABD firması etrafınıza baktığınızda en büyük hainlği yapan ABD. Vatandaş Uber’e biniyor mesela 100 TL olsun. Bu 100 TL dövize çevriliyor. Hollanda’da Deutsche Bank’a gidiyor. Oradan 20 TL’si kesilip geri geliyor. Bu hainlik değil de nedir. İnsanlar döviz artmasın diye dövizlerini bozdurdu. Bu kampanyalar bu vatan için yapıldı. Ama şimdi UBER denilen global, binen ve kullanan hırsızlar boşuna timsah gözyaşı dökmesinler. Bu söylediklerim ağırsa da kabulümdür. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Uber için korsandır açıklaması yapmıştı. Korsan taksi muamelesi yapılması gerektiğini açıklamıştı.
Durakların bir sahibi var, para saymış ama kurala uymak sorundu. Durak sahibi UKOME kararına uymak zorunda. Ulaştırma Bakanlığı’nın ve İBB’nin kararlarına uymakla mükellefsiniz. Otogar 25 yıllığına kiralanmıştı. Hangi kurala uyuluyor orada. Yine Ulaştırma Bakanlığı ve İBB’nin kurallarına uymak zorundasınız. Uber eşittir PKK’dır, DEAŞ’tır, resmen teröristtir.”