Kosova’daki Kaçırılmalar Nedeniyle İstifa Eden İçişleri Bakanı’nın da Haberi Yokmuş: “Herşeyi İstihbarat Yaptı”

Kosova istihbaratı tarafından kaçırılıp MİT’e teslim edilen 5 eğitimci ve bir doktor konusunda bilgilendirilmediği için Başbakan Ramuş Haradinay tarafından istifası istenen İçişleri Bakanı Flamur Sefaj görevi bıraktı.
Sefaj, istifa mektubunda kaçırılanların sınır dışı edilmeleri süreci ve bu sürecin gerçekleşmesinde kendisinin sürece dahil olmasıyla ilgili Başbakan Ramush Haradinaj’ı detaylıca bilgilendirdiği belirtti.
Kosovahaber.net’in aktardığına göre Bakan Sefaj’ın istifasıyla ilgili partisi AKR tarafından şu açıklama yayımlandı:
“Kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla Bakan Sefaj’ın karar verici etmen olmadığı ve söz konusu şahısların Kosova Cumhuriyeti’nin güvenliğine risk teşkil ettiğini değerlendiren anayasal kurum olan AKI’nin (Kosova İstihbarat Ajansı) talebi üzerine sadece yasayı uyguladığını belirtmeliyiz.”
Açıklamada, bu kaçırılma süreci hakkında Başbakan’ın bilgilendirilmesine gelince, istihbaratın (AKI) yasayla aynı anda Başbakanı bilgilendirmekle yükümlü olduğu bunun yapılıp yapılmadığının netleşmesi gerektiği belirtildi.
Kosova parlamentosu toplanıyor

Bu arada Kosova parlamentosunun bugün yerel saatle 10’da Kosova’da tutuklanıp, Türkiye’ye gönderilen 6 Türk vatandaşının kaçırılma skandalı ile ilgili olayları görüşmek üzere toplandığı açıklandı.