Kosova’da Kaçırılan Eğitimciler Yasadışı Yollarla Türkiye’ye İade Edildi

Kosova’da kaçırılan eğitimciler yasadışı yollarla Türkiye’ye iade edildi
Son alınan bilgilere göre, Kosova polisiyle istihbaratının yasadışı bir operasyonla gözaltına alıp MİT’e teslim ettiği eğitimciler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.  Öte yandan Kosova Başbakanı  Başbakanı Ramush Haradinaj, Türkiye’ye illegal şekildekaçırılan öğretmenlerin eşlerini okul önünde ziyaret ederek üzüntülerini iletti. “Bir daha benzer bir durumun oluşmasına izin vermeyeceğiz” dedi.


Kosova polisiyle istihbarat teşkilatının yasadışı operasyonla gözaltına aldığı eğitimcileri, MİT’e teslim edilmesinin ardından uluslararası camiadan gelen onlarca tepkiye rağmen hukuksuzca Türkiye’ye iade edildi.
Mehmet Akif Kolejleri’nde çalışan Mustafa Erdem, Yusuf Karabina, Kahraman Demirez, Cihan Özkan, Hasan Hüseyin Günakan ve Osman Karakaya’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde oldukları kaydedildi.
Dünya’nın her yerinden tepkiler gelmesine rağmen Kosova 5 öğretmen ve 1 doktoru iade etti. Kaçırılan öğretmenlerin eşleri dün  akşam bu mesajları paylaştı.


BAŞBAKANIN TEHDİTLERE KARŞI DURUŞUNA DESTEK
Avrupa’nın göbeğinde MİT ve Kosovalı işbirlikçilerinin 6 kişiyi kaçırmasının ardından, AKP hükümetinin yasadışı icraatları tüm dünyadan tepki çekti.
AKP’li Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın Kosova’da 6 Türk’ün kaçırılması olayına müdahale etmesi nedeniyle tehdit ettiği Kosova Başbakanı  Başbakanı Ramush Haradinaj’a destek geldi. Avrupa Parlementosu milletvekili Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms, Erdoğan’ın tehditlerini sosyal medyada paylaştı, Kosova’daki hukuksuzluğun durdurulmasını istedi.


Kosova’nın Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Vlora Çitaku da Başbakan Haradinaj’a destek çağrısı yaptı.
Kosova’oa yayın yapan http://www.gazetaexpress.com’un haberine göre, Ramush Haradinaj’ın Kosova halkının oylarıyla seçildiğini hatırlatan  Çitaku, Erdoğan’ın tehditlerine karşı Kosovalıları Başbakan Haradinaj’a destek olmaları  çağrısı yaptı.


BAŞBAKAN HARADİNAJ İKİ İSMİ GÖREVDEN  ALDI, SORUŞTURMA AÇTI
Cumhurbaşkanı Haşim Taçi’nin aksine konuyla ilgili yetkililerin hesap vermesini isteyen Başbakan Ramush Haradinaj, istihbarat şefini ve içişleri bakanını dün görevden almasının ardından, bugün de söz konusu olay hakkında ‘olaya karışmış bütün kurumlara’ soruşturma açıldığını açıkladı.
Erdoğan, önceki gün kaçırılan biri doktor 5’i öğretmen Hizmet Hareketi gönüllülerinin  Türkiye’ye getirildiğini ileri sürmüştü. Ailelerin ve Kosova’daki öğrenci ve velilerini baskısıyla konu bir anda Kosova ve bütün dünyanın ilk sıradaki gündemi haline geldi. Daha  sonra 6 kişinin hala Kosova’da olduğu ileri sürülmüştü.
ERDOĞAN , KOSOVA BAŞBAKANINI TEHDİT ETTİ
Erdoğan, bugün partisinin siyasi mitinginde olaya değinerek Kosova Başbakanını şu sözlerle tehdit  etmişti: “Kosova’nın Başbakanı tuttu, istihbaratın başındaki kişiyle içişleri bakanını görevden aldı. Ben tabi şimdi soruyorum, ey Kosova’nın Başbakanı, kimin talimatıyla sen böyle bir adım attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın?”