Malezya’dan Kaçırılan Öğretmenin Yaşadığı İşkenceleri Koğuş Arkadaşı Anlattı

MİT’in Kosova istihbaratı ile gerçekleştirdiği Avrupa’nın göbeğindeki insan kaçırma skandalı, Türkiye’deki işkenceleri yeniden gündeme getirdi. 5 öğretmen ve bir doktorun kaçırılmasıyla birlikte yaşananları yakından takip eden ve Türkiye’de işkence altında kalanlarla aynı koğuşu paylaşan bir tutuklu yaşananları anlattı. S.T. Malezya’dan kaçırılan eğitim gönüllüsü Aladdin Duman’ın uğradığı insanlık dışı muamelelere şahitlik ettiklerini anlatarak önemli bilgiler verdi.
Türkiye’nin Gazeteci Fatih Akalan, Kosova’da 6 Türk vatandaşının Hizmet gönüllüsü olmaları nedeniyle MİT ve yerel istihbarat eliyle kaçırılmaları konusunda çarpıcı bir yayın yaptı. Malezya’dan 13 Ekim 2016’da kaçırılan Aladdin Duman’ın  gözaltı ve tutukluluk sürecinde Malezya ve Türkiye’de yaşadığı işkencelerin şahidi bir ismi konuşturdu. Youtube’dan yayınlanan röportajda çarpıcı bilgiler veren  Aladdin Duman’ın koğuş arkadaşı S.T., kaçırma hadiselerinden sonra Duman’ın önce Malezya’da elleri  ve ayakları zincirlenmek suretiyle günlerce işkenceye uğradığını, daha büyük işkencelerin  ise Türkiye’de yapıldığını açıkladı.
Kendisiyle aylarca aynı koğuşta kaldığını  anlatan S.T. 20 günlük gözaltı sürecinden sonra Aladdin Duman’ın yaşadığını şöyle anlattı: “ Aladdi Bey önce ‘Ankara CEPA Alışveriş Merkezi’nin arkasında spor salonunda  tutulduğunu, sonra TEM binasının  3.katına  çıkarttılklarını anlattı. Yaşadığı işkenceleri anlatırken de, ‘Birkaç  polis önce saatlerce tekmelediler. Bir süre sonra üstümde  polislerin zıpladığını gördüm, uyandım.. Bu uygulama günlerce devam etti’ diye anlattı. Bir müddet sonra polislerden birinin kendisini cama götürdü, camdan atacağız şeklinde tehdit ettiğini aktardı. Türkiye’de insan hakkı yok, hukuk yok. 45 gün bu arkadaşımızın namaz kılmasına biz yardım ediyorduk. Bu işkencelerden bu kadar muzdarip olmuştu.”