Bükreş’teki Cărturesti, Londra Kitap Fuarı’nda Yılın En Güzel Kitabevi Olmaya Aday Gösterildi

Bükreş’in tarihi semti Lipscani’de yer alan ünlü Cărturesti Carusel kitabevi, 10-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Londra Kitap Fuarı’nda yılın en güzel yayınevi olmaya aday gösterildi.
carturesti (11)
Chrissoveloni ailesine ait eşsiz mimariyle yapılan tarihi evin restorasyonu ile kurulan Cărturesti Carusel Kitabevi, yaklaşık 1000 metrelik alanda hizmet veriyor. Eski ile yeninin harmanlanarak muhteşem bir tarzda dizayn edildiği kitabevi, kitap meraklılarını ve ziyaretçileri kitapların etkileyici dünyasına sürüklüyor.
Romanya genelindeki farklı şehirlerde 20’nin üzerinde şubesi bulunan kitabevi zinciri Cărturesti Carusel, 2015 yılında işadamları; Nicoleta Dumitru ve Şerban Radu ikilisi tarafından hizmete açılmış.
Önümüzdeki ay düzenlenecek Londra Kitap Fuarı’nda (London Book Fair 2018) yılın kitapevi kategorisinde Romanya’dan Cărturesti Kitabevinin yanı sıra; Gambiya’dan Timbooktoo ve İsveç’ten Uppsala English Bookshop yayınevleri de aday gösterildi.
carturesti (13) carturesti (7)carturesti (14) carturesti (16)carturesti (3) carturesti (6) carturesti (12) carturesti (18) carturesti (20) carturest4