Lumina Eğitim Merkezi’nin Hazırladığı Romen Öğrencilerin ’nasa’ Başarısı: 2 Altın, 2 Gümüş ve İki Mansiyon

Bu yıl, NASA Uzay Yerleşkesi Yarışması’nda (NASA Space Settlement Contest 2018), Romen öğrenciler, hazırladıkları birbirinden etkileyici projelerle ülkelerine; 2 altın, 2 gümüş ve 2 mansiyon kazandırdı.
Nasa-Team-Astra-560x420
Nasa-Ion-Andrei-Robert
Dünyanın dört bir tarafından gönderilen 2 bin 500 proje arasından 7. sınıf öğrencisi Ion Andrei Robert’in “Derzelas” isimli projesi birincilik ödülüne layık görüldü.
Yine PHI projesi ile 8. Sınıf öğrencisi Melissa Aydoğan da yarışmada birinci gelen bir başka proje oldu.

  1. Sınıf öğrencisi Necula Geoarge Vladimir ve ekip halinde katılan 8.Sınıf öğrencileri; Ariana Preda, Ilinca Lebomin ve Ilinca Sotirescu da ikincilik ödülüne layık görüldüler.

Iulia Bostan ve ekip halinde katılan Clara Marinescu, Irina Marinescu, Tudor Costea, Stefan Nemeti ve Victoria Hristofor isimli öğrenciler de mansiyon ödülleri elde etti.
lumina
LUMİNA EĞİTİM MERKEZİ (CEL)’DE HAZIRLANDILAR
Yarışma için farklı okullardan gelen Romen öğrenciler, NASA yarışmasına Lumina Eğitim Merkezi’nde (CEL) hazırlandı.
NASA yarışmasına CEL’in tecrübeli öğretmeni Ali Çabaş koordinatörlüğünde hazırlanan öğrenciler, 5 ay boyunca her Cumartesi kurs gördüler.
NASA yarışmasına dünyanın dört bir tarafından çok iddialı ekipler katılıyor. Farklı eğitim kurumlarından gelen Romen öğrencilerin başarısı, takım ruhu oluşturmanın  önemini bir kez daha ispatlamış oldu.
İlgili resim
NASA UZAY YERLEŞKESİ PROJESİ NEDİR?
Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın Uzay Yerleşkesi Yarışması, uzayda bir yaşam istasyonunun tasarlanması ve en az 10.000 kişinin yaşamasına yönelik proje çalışmalarından oluşuyor. Yarışmaya katılan öğrencilerin çalışmaları; öngörülen istasyonun teknik özellikleri, tehlikelere karşı koruma, inşaatta kullanılan malzemeler, eğitim sistemi, finansal sistem, eğlence tesisleri, beslenme imkanları, tarım ve sağlık sistemi gibi hayatın tüm yönlerini kapsayacak şekilde olması ve en az 100 sayfalık detaylı açıklanmalarının yer alması isteniyor. NASA’nın projelerine katılmak, öğrencilerin takım çalışması, son tarihler, eleştirel düşünme, gelişmiş bilgi ve iyi işbirliği gibi temel becerileri edinmelerini sağlayan uzun hedefli ve vizyon gerektiren bir yarışma olarak biliniyor.