Romen Sporcu, Kutuplarda Düzenlenen Dünyanın En Zorlu Maratonunu 3. Kez Kazandı

Her yıl kuzey kutbunda (66′ 33” kutup dairesi) düzenlenen Maraton yarışını 3’üncü kez Romen sporcu Tiberiu Uşeriu kazandı.
Bir hafta süren 617 km’lik uzunluğa sahip maratonda yarışmacılar kutup dairesi üzerindeki farklı bölgelerde belirlenen 7 farklı parkurda  fiziki ve psikolojik sınırlarını zorladılar
Dünyanın en zorlu maratonu olarak kabul edilen yarışı 3’üncü kez önde bitiren Uşeriu, Romanya’nın gururu oldu.

8 Mart tarihinde başlayan Kutup Maratonuna dünyanın dört bir tarafından 23 sporcu katıldı. Yarışmanın zorlukları ve iklim şartları nedeniyle 16 yarışmacı maratonu yarıda bırakmak zorunda kaldı.
Yarışmacılar, 617 kilometrelik (380 mil) yoldan, 280 kilometresi donmuş Buz Nehri üzerinde olan parkur üzerinde sürdürdüler.
https://www.youtube.com/watch?v=cq8RdGf7rqM
Bistrița’lı 44 yaşındaki sporcu, geçen hafta Perşembe akşamı, 7 gün, beş saat süren 617 kilometrelik yarışı birinci tamamlayarak bitiş çizgisine elindeki Romanya bayrağı ile ulaşmayı başardı. Uşeriu’yu 80 kilometre geriden takip eden İrlandalı Paul Deasy ise ikinciliği kazandı.
,,Arctic Ultra 6633’’ Maratonunda üç yıl üst üste Şampiyon olan Uşeriu, dünyada bir ilki başardı.
Romanya’nın gurur kaynağı olan kutup maratonu şampiyonu Tiberiu Uşeriu’yu tebrik eden Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, başarılarının devamını diledi.
Maratonda şampiyon olan Tiberiu Uşeriu haricinde; Levente Polgar, Florentina Iofcea ve Avram Iancu isimli 3 Romen sporcu daha zorlu yarışta ter döktü.