Romanya Sellerle Boğuşuyor.. Yüzlerce Ev Su Altında.. Harghita ve Braşov’da Kırmızı Alarm Verildi.

Romanya’nın özellikle su kaynaklarının ve barajların olduğu yerleşim yerleri üç gündür yağan yağış ve karların erimesiyle birlikte sel tehdidi altında. 15 şehirdeki yüze yakın yerleşim yeri sellerle boğuşuyor.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, eriyen kar birikintilerinin yağmurla birlikte dere ve su kaynaklarını, göletleri taşırması nedeniyle kırsal bölgelerdeki 130’a yakın ev su altında kaldı.
Argeş il’ine bağlı yaklaşık on köy su altında kaldı. Teleorman ilinde ilkyardım ve jandarma ekipleri sel felaketine karşı dere ve göletlerin kenarlarına kum çuvalları ile duvar ördü. Sel ve taşkınlar nedeniyle onlarca ili birbirine bağlayan ulusal yollar da su altında kaldı.

Ulusal Hidroloji ve Su İdaresi Enstitüsü (INHGA)’nden yapılan açıklamada; Harghita, Braşov ve Mures illerinde bulunan dere ve su taşkınları için kırmızı alarm verildi.
INHGA yetkilileri, Târnava Mare – amonte Acumulare Vânători nehir havzasındaki eğimler, akarsular, ve derelerin hızlı sellere ve muhtemel şiddetli yerel taşkınlara karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.
Ülkenin güneybatı bölgesinde bulunan Timis, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Motru ve kolları, Gilort, Jiu ve Sadu illeri için de bugün saat 18.00’a kadar turunç kodu sel alarmı verildi.