Gerçek Bir Ensar Hikayesi.. Hasan Değirmenci Kimdir?

Erkam Tufan Aytav, You Tube kanalında Erkam Tufan’la 30 Dakika programında Atina’da vefat eden Mühendis Hasan Değirmenci’nin hikayesini gündeme getirdi..

Hasan Değirmenci Almanya’da mühendislik yapıyordu. 15 Temmuz sonrasında Hizmet Hareketi’ne yönelik cadı avından dolayı Türkiye’yi terk edip Yunanistan’a sığınan mağdurlara yardım için Almanya’dan Atina’ya giden Hasan Değirmenci, kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.

Değirmenci, yardım için Almanya’dan ayrılmadan önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ise yaşananların özeti oldu.

“Artık kaldırmıyor yüreğim”
Meriç’te vefat eden öğretmenlerin haberini facebook sayfasından paylaşan Hasan Değirmenci, ‘’Artık kaldırmıyor yüreğim, bakamayacağım uzaktan. Bugün izin aldım ve oğlumla Atina’ya gidiyoruz.’’ ifadelerini kullanmıştı.
“Gidiyoruz…Artık kaldırmıyor yüreğim, bakamayacağım uzaktan. Bugün izin aldım ve oğlumla Atina’ya gidiyoruz. Yüzlerce mağdur aileler var orada. 03 Mart günü yola çıkacağız. Bir miktar yardım toplandı. Katkıda bulunmak isteyen dostlarım mesaj atarsa sevinirim.
Bugün eleştirmek isteyenler, buyursun eleştirsin, zira gün gelecek kimlik sormadan Sizin için de toplayacağız..”