Büyük Sermaye Göçü Sürüyor: Doğuş Holding Varlıklarını Satışa Çıkardı

Türkiye'de son yıllarda büyük holdingler varlıklarını satışa çıkarıyor. Doğuş Holding'in de İstanbul'un en işlek yeri olan İstinye Park'ı satışa çıkardığı ileri sürülüyor.

Türkiye’nin, dünyada en çok ‘milyoner göçü’ veren ülke olduğuna dair haberler dikkat çekerken Doğuş Holding’in de ülkedeki varlıklarını satış yoluyla azaltmaya gittiği ileri sürüldü.
Ekonomi kulisi haberleriyle bilinen Patronlar Dünyası isimli internet sitesinde yer alan habere göre Doğuş Holding, İstanbul ve dolayısıyla Türkiye’nin en yüksek ciroya sahip, en gözde alışveriş noktalarından olan İstinye Park’ı satışa çıkardı. Üstelik Doğuş Grubu’nun varlık satışı bununla da sınırlı değil. İddiaya göre holding, Maslak’taki Volkswagen Arena’yı da satışa çıkardı. Holding’in tepe yönetimindeki değişikliklerin de devam edeceği belirtiliyor.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in uzun süredir büyütmeye çalıştığı eğlence ve yeme içme sektörünün de dahil olduğu bazı varlıklarının satışı için yatırımcılarla görüştüğü ileri sürülüyor. Haberde yer alan bilgiye göre Doğuş Grubu önümüzdeki bir ay içinde iki ya da üç varlık satışı açıklayabilir.
Haber de isimsiz kaynaklara dayandırılan bilgiye göre söz konusu anlaşmaların Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) hisselerinin bir kısmının veya D.ream bünyesindeki bazı operasyonların satışını da içerdiği belirtiliyor. Aynı kaynaklara göre bu adımla Şahenk’in hedefinin Doğuş Holding A.Ş.’de portföy optimizasyonu ve borçların azaltılması olduğunu belirtiyor.
Financial Times’ın Çarşamba günü yayınladığı habere göre Singapur merkezli Temasek Holdings Pte Ltd. ve GIC Pte Ltd. ile Londra merkezli Metric Capital 1,5 milyar dolar olarak değerledikleri D.ream’de azınlık hissesi almakla ilgileniyor. Haberde şirketlerin 200 milyon dolarlık hisse alacağı da ifade ediliyor.