Rusya, Doğu Avrupa’da Etnik Kavgalar Mı Çıkartmak İstiyor?

Ukrayna istihbaratı, ülkenin batısında Romanya sınırında olan Çernivtsi bölgesinde Romen azınlığın gittiği okullara yönelik saldırı girişiminde olan bir Rus vatandaşının yakalandığını duyurdu.
Ukrayna ve Romanya arasında bölünmüş halde bulunan tarihi Bukovina bölgesinin Ukrayna kısmında kalan Çernivtsi eyaletinde azımsanmayacak sayıda Romen azınlığı yaşamakta.
Kiev yönetimi, ülkenin doğusunda Rusya destekli ayrılıkçıların fiili olarak Ukrayna’dan ayırdığı Donbas bölgesini kurtarmak için askeri operasyonlarını sürdürürken, batısında Romen azınlığının yaşadığı bölgede bir Rusya vatandaşın Romenlere yönelik provakatif saldırı gerçekleştireceğini tespit etti.
saldırgan
ZANLI, RUS İSTİHBARATINDAN SALDIRI İÇİN AVANS ALMIŞ
Molbuk.ua haber sitesine göre Ukrayna İstihbaratı(SBU) saldırı hazırlığındaki şüpheliyi yakaladı. Zanlının Rus istihbaratından Ponomarov soyadlı kişiden saldırı için Rusya’da avans aldığını tespit etti. Okul kundaklama girişimi engellenirken gelişmelerden Romanya hükümeti haberdar edildi.
‘ŞİDDETLE KINIYORUZ’
Konuyla ilgili Romanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Ukrayna’da Romence eğitim veren kurumlara yönelik her türlü girişimi şiddetle kınıyoruz.” denilerek Ukrayna makamlarından ne tür tedbirler alındığı yönünde detaylı bilgi talep edildiği ve Kiev’le yakın temas içinde olunduğu belirtildi.
3
KAYNAK: http://ipahaber.com/2018/02/26/rusya-dogu-avrupada-etnik-kavgalar-mi-cikartmak-istiyor/