Ab Komisyonu Başkanı Juncker: “Romanya’yı Schengen Dışında Tutmak İçin Hiçbir Neden Kalmadı”

Brüksel’de Başbakan Viorica Dăncilă’yla bir görüşme gerçekleştiren AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, AB kurumları olarak Romanya’nın Schengen bölgesi dışında bırakılması için hiçbir neden ve gerekçe kalmadığını belirtti.

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Romanya’nın yerinin Schengen bölgesinde olması gerektiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Brüksel’de Başbakan Viorica Dăncilă’yla bir görüşme gerçekleştiren AB Komisyonu Başkanı Juncker, AB kurumları olarak Romanya’nın Schengen bölgesi dışında bırakılması için hiçbir neden ve gerekçe kalmadığını belirtti. Juncker, “Bu husus çok açıktır. Romanya, Schengen bölgesine girmeyi hak etmiştir. Romanya’yı Schengen bölgesinin dışında tutmak için hiç bir gerekçe kalmadı.’’ değerlendirmelerini yaptı.
dancila
ROMANYA’NIN 2019 AB DÖNEM BAŞKANLIĞI PERSPEKTİFİ ELE ALINDI
AB Komisyonu Başkanı Juncker, gelecek yıl Romanya’nın AB Dönem Başkanlığını devralacağını ve bu konuda Romanya’ya büyük bir sorumluluk düştüğünü belirterek Başbakan Dăncilă ile özellikle 2019 yılında AB Dönem Başkanlığı’nı devralacağı dönem başkanlığı perspektifi ile ilgili verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Başbakan Dăncilă da yaptığı değerlendirmede AB Komisyonu Başkanı Juncker’le dönem başkanlığı perspektifini ele aldıklarını ve bu çerçevede 2019 yılında Sibiu’da yapılacak Brexit sonrası AB Zirvesi ile ilgili görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti.
Juncker, gazetecilerin Romanya’daki hükümet değişiklikleri ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine yaptığı değerlendirmede iseBenim dönemim itibari ile burada görüştüğüm Romanya’nın beşinci başbakanı. Ve umarım sayın Viorica Dăncilă uzun bir süre bu görevde kalır.’’ temennisini dile getirdi.