Bir Gazete Tasarımcısı İçin Müebbet

Hapisteki gazetecileri unutturmamak için bir dizi hazırlayan Alman Die Welt gazetesi sayfalarında bu kez Fevzi Yazıcı’ya yer verdi.
Her gün hapisteki bir gazetecinin portresini yayımlayan Alman Die Welt gazetesi, bugün sayfalarını Zaman’ın eski görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı’ya ayırdı. Gazetede Yazıcı’ya ilişkin çıkan haber şöyle:
Die Welt muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı. Hükümeti eleştiren başka yüzlerce gözlemci tutuklu kalmaya devam ediyor. Onları unutmuyoruz, aksine onlara olanları hatırlıyoruz. Bugün: Fevzi Yazıcı.
Fevzi Yazıcı bir tasarımcı. Aslında apolitik bir meslek olsa da bu artık Türkiye için geçerli değil. Yazıcı, 2016’da yasaklanan Zaman Gazetesi’nin sayfa düzeninden sorumluydu. Gazete, ABD’de yaşayan Müslüman vaiz Fethullah Gülen’in destekçilerinin sözcüsüydü.
Erdoğan’ın Gülen’i sorumlu tuttuğu 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra takipçisi olmak veya öyle olduğunun düşünülmesi hapishaneye girmek için yeterli.
Fevzi Yazıcı’ya olan buydu. Darbe girişiminden sadece birkaç gün sonra o zaman 44 yaşında olan Yazıcı darbeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Mahkemede sadece bir kez ABD’de Gülen ile görüştüğünü söyledi. Mahkeme Zaman’ın hükümeti devirme aracı olduğuna, İstanbul’da Silivri Cezaevi’nde tutulan baş tasarımcının gazete makalelerinin görsel tasarımıyla bu etkiyi güçlendirdiğine karar verdi. Yazıcı ömür boyu hapse mahkum edildi.