Meriç’te Batan Bottaki Ikinci Aileye de Ulaşılamıyor; 1 Kişi Karaya Çıktı

Edirne’den Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmek isteyen 8 kişinin bindiği botun alabora olmasının ardından yaşanan dramın ayrıntıları yürek parçalıyor. Botta Abdurrezak ailesinin dışında bir ailenin daha bulunduğu, bu aile mensuplarının ise Fahrettin Doğan (30), Aslı Doğan (28) ve çocukları İbrahim Selim Doğan (2,5) olduğu öğrenildi.
Yunanistan tarafına yüzürek karaya çıkan kişinin ise Fatih Yaşar adlı bir başka kişi olduğu belirlendi. Sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre sağ kurtulan Fatih Yaşar, geçişi organize eden kişinin bota bindirdiği mültecilere can yeleği vermediğini, ağaçlara çarpan botun devrildiğini ve kendisinin ağaç dallarına tutunarak kurtulduğunu anlattı.

BİR ÖĞRETMEN VE İKİ YAVRUSUNUN DRAMI
Nehirde  cesetleri bulunan 2’si çocuk, 3 kişiden Ayşe Abdurrezzak’ın (37), kanunu hükmünde kararname (KHK) ile öğretmenlikten ihraç edildiği ve adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı belirlendi.
İki aile ve genç bir erkekten oluşan 8 kişilik Hizmet Hareketi gönüllülerini taşıyan plastik bot Meriç Nehri’nde alabora oldu. Aynı aileden iki çocuk ve annelerinin cesedi kıyıya vururken diğerleri halen kayıp. Hayatını kaybeden çocukların babası Uğur Abdurrezak 11 aylık hapis sürecinin ardından Ocak ayında tahliye olmuştu.

ÖNCE İŞLERİNİ KAYBETTİLER, SONRA HAPİS YATTILAR
Aileyi tehlikeli yolculuğa çıkaran süreç Türkiye’deki 15 Temmuz şaibeli darbe girişiminin ardından başladı. 39 yaşındaki İngilizce öğretmeni Uğur Abdurrezak ve 37 yaşındaki Türkçe öğretmeni eşi Ayşe Abdürrezak, 2016 yılı Temmuz ayında iktidar partisi AKP tarafından Olağan Üstü Hal ilan edilmesinin ardından mesleklerinden ihraç edilen kamu personeli 30 bin öğretmen arasındaydı. İkisi de Hizmet Hareketi üyesi oldukları gerekçesiyle işlerini kaybetti.
ÖĞRETMENLERE ‘TERÖR’ SUÇLAMASI
Uğur Abdurrezak, işini kaybettikten 6 ay sonra bir sabah evinden gözaltına alındı ve Kandıra Cezaevi’nde 11 ay tutuklu kaldı. Geçtiğimiz Ocak ayında tahliye edildi ancak “terörist” suçlamasıyla davası devam ediyordu.
6.5 yıl ile 22 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanan Uğur Abdurrezak bu nedenle ailesiyle birlikte ülkesini terketmeye karar verdi.
GECE 05.00’DE GELEN ACI HABER…
11 yaşındaki oğlu Abdülkadir Enes ve 2 yaşındaki oğlu Halil Münir’i yanlarına alan aile 13 Şubat gece yarısı Meriç nehri üzerinden Türkiye’den kaçmak için yola koyuldu. İnsan kaçakçıları eşliğinde uzun yürüyüşün ardından sabah 05:00 civarında Meriç nehrine ulaşan aileyle birlikte yürüyen başka bir aile daha vardı.

DOĞAN AİLESİNDEN DE HABER YOK
30 yaşındaki Fahrettin Doğan ve 28 yaşındaki Aslı Doğan ile 2.5 yaşındaki bebekleri İbrahim Selim Doğan da yine Hizmet Hareketi üyesi oldukları gerekçesiyle uğrayacakları haksızlıklardan kaçıyorlardı.
Fatih Yaşar isimli bir başka arkadaşları da onlarla beraberdi. Bot alabora olduğunda ağaç dallarına tutunarak karşıya geçen tek isim Fatih Yaşar olmuştu.
Botta bulunan 1 kişinin Yunanistan’a yüzerek geçtiği saptanırken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Dün sabah Meriç’te alabora olan botta bulunan diğer aile fertlerinin isimlerinin ise Fahrettin Doğan (30), Aslı Doğan (28) ve çocukları İbrahim Selim Doğan (2,5) olduğu anlaşıldı.
ÜLKE YAŞANMAZ HALE GELDİ; DÜN SURİYELİLER GÖÇ EDERKEN BUGÜN TÜRKİYE VATANDAŞLARI YOLLARDA
Erdoğan rejiminin 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek yürüttüğü zulüm ve hukuksuzlukar ülkeyi adeta yaşanmaz hale getirdi.  Türkiye’deki adaletsizlik ve zulümden kaçan iki aile bir de genç daha Meriç’in soğuk sularında yok oldu.
Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınırı belirleyen Ege Denizi ve Meriç (Evros) Nehri’nin suları son birkaç yıldır pek çok Suriyeli mülteciye mezar oldu. İki ülkeyi ayıran suların son kurbanları ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Hizmet Hareketi mensupları.
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 5 kişilik Maden ailesi Yunanistan’ın Midilli adasına geçmeye çalışırken boğulmuştu. 13 Şubat’ta ise daha büyük bir facia Meriç Nehri’nde gerçekleşti.