Uluslararası Köstence Bilgisayar Lisesi Öğrencisi Radu Zevri, Oxford Üniversitesini Burslu Kazandı

Romanya’da başarıları ile adından söz ettiren Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı Uluslararası Köstence Bilgisayar Lisesi (ICHC) öğrencisi Radu Zevri, dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Oxford Üniversitesini burslu kazandı.
Zevri, geçen yıl ulusal seviyede düzenlenen matematik olimpiyatında altın madalya ile birinciliği kazanarak ülke çapında ismini duyurmuştu.
Yine Estonya’da düzenlenen uluslararası robot yarışması (ROBOTEX)’te de ikinciliği kazanan Zevri, sekiz yıldır matematik yarışmalarına katılıyordu.
Dünyanın dört bir tarafından gelen başarılı öğrencilerle yarışarak, Oxford Üniversitesi’nin “Bilgisayar Bilimleri – Computer Sience’’ bölümüne girmeyi başaran Zevri, üniversitenin kabul ettiği öğrenciler arasından ilk yüzde 8 arasına girmeyi başardı.
OXFORD ÜNİVERİTESİ, ZORLU 3 AŞAMADAN SONRA KABUL EDİYOR
Oxford Üniversitesi’ne başvuran öğrenciler uzun ve zor aşamalardan geçtikten sonra kabul ediliyor.
İlk olarak üniversiteye başarılarının da yer aldığı bir özgeçmiş (c.v) gönderen Zevri, ikinci adımda ise Üniversitenin düzenlediği Matematik testinden (Mathematics admission test) geçti. Üçüncü adımda ise bilgisayar programlama dili ve sözel- sayısal yetenek testine tabi tutuldu. Bütün aşamaları başarıyla geçen Radu Zevri, Oxford üniversitesine burslu olarak girmeyi başardı.
ICHC’nin başarılı öğrencisi Zevri, aynı zamanda Londra’daki “Imperial College of London – Bristol Üniversitelerini” de burslu kazandı.