Tudose’nin İstifasını Onaylayan Cumhurbaşkanı Iohannis, Geçici Başbakanlık Görevine Savunma Bakanı Mihai Fifor’u Atadı

Bugün Başbakan Mihai Tudose’yi Cotroceni Sarayı’nda kabul eden Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis istifasını resmen kabul etti. Ancak PSD’nin geçici başbakan olarak aday gösterdiği Paul Stănescu’ya onay vermeyen Cumhurbaşkanı Iohannis, geçici başbakanlık görevine Savunma Bakanı Mihai Fifor’u atadı.
“Başbakan bugün bana istifasını sundu ve istifayı kabul ettim. Bu süreçten memnun değilim, endişe duyuyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı, “Seçimlerden bir yıl sonra PSD’nin başarısızlıkla sonuçlanan iki hükümeti oldu. Açıkçası, belirsizlik durumunu olabildiğince azaltacak bir hükümete ihtiyaç var. Yeni bir hükümetin kuruluşunu sağlayacak yolu açmak için hızlı bir prosedüre ihtiyaç var. Çünkü bu siyasi belirsizlik siyasi istikrarsızlığa yol açmamalıdır. PSD içinde yeniden yaşanan bu krizin olası olumsuz ekonomik sonuçlarını önlemek için çaba göstermemiz gerekiyor.”
Başbakan Tudose’nin istifasından sonra yerine geçici başbakanlık görevine Savunma Bakanı Mihai Fifor’u görevlendirdiğini belirten Iohannis, “Yeni hükümeti kurma çalışmaları için yarından itibaren Parlamento’daki parti temsilcileri ile en kısa sürede nasıl istikrarlı bir hükümet görevlendirmesi yapılabileceği konusunda görüşmelerde bulunacağım.” dedi.