Amedsporlu Deniz Naki’ye Silahlı Saldırı..

Amedspor’un futbolcusu Deniz Naki’ye dün akşam Almanya’da silahlı saldırı gerçekleştirildi. Türkiye saati ile 01.15 civarında, Aachen otobanında aracıyla seyir halindeyken, kimliği belirsiz kişiler tarafından, silahlı saldırıya uğrayan Deniz Naki’nin yara almadığı ve durumunun iyi olduğu açıklandı. Naki’nin aracının kurşunlanmasının ardından Alman polisi olay yerinde inceleme yaptı.

‘Kimi kime şikayet edeceğim’
Amedsporlu futbolcu Deniz Naki 27 Ağustos 201’de takımının Mersin İdmanyurdu’yla oynadığı maçta, rakip taraftarın saha içinde saldırısına uğramıştı. Gençlerbirliği’nde oynadığı dönemde de, 2014’teki Kobani olayları esnasında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sebebiyle birkaç taraftarın saldırısına uğramış, bunun üzerine kulübüyle sözleşmesini feshetmişti. Almanya doğumlu olan Deniz, Mersin’de oynadıkları ve 7-0 kazandıkları maçın ardından şöyle bir açıklama yapmıştı: ‘Maçtan sonra polis soyunma odasına geldi ve bana şikayetçi olup olmayacağımı sordu. Ben şikayetçi olmayacağımı söyledim, kimi kime şikayet edeceğim, bir şey çıkmayacaktı.’
Deniz Naki hakkında daha önce ‘terör propagandası yapma’ gerekçesiyle bir soruşturma açıldı. Sosyal medya paylaşımları ve basına yaptığı açıklamalar sebebiyle başlatılan soruşturmanın ilk kez görülen davasında beraat kararı çıkmıştı. Ancak Yargıtay’ca bu karar bozuldu ve tekrar yapılan yargılama geçen Nisan ayında sonuçlandı ve Naki hakkında ‘örgüt propagandası’ suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Ceza, ertelendi.
Geçen kendi adına açılan bir sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle gözaltına alındı Amedsporlu futbolcu. Hesabın ona ait olmadığı anlaşıldığı için de kısa sürede serbest kaldı ve haftasonu Mersin’le maça çıktı. Ancak bu sefer de taraftarın saldırısına uğradı.