Yolsuzluklardan Bıkan Bulgaristan’ın Kuzeybatı İlleri Bağımsızlık İçin İmza Kampanyası Başlattı

Kuzeybatı Bulgaristan’daki halk Vidin, Vratsa ve Montana şehirlerinin Bulgaristan’dan ayrılmaları için imza kampanyası başlatıyor. Nova TV’nin haberine göre, imza kampanyasının girişimcileri Romanya’ya katılmak istiyor.
Protestonun organizatörü ve imza kampanyasının öncüsü Boris Kamenov, temel gerekçelerden birinin bölgenin Bulgaristan’daki yolsuzluklardan kurtarılması olduğunu kaydetti.
“Bu yolsuzluğun bir parçası olmamamız gerekiyor” diyen Kamenov’a göre, Kuzeybatı Bulgaristan’daki insanlar mücadeleci ruhuyla meşhur. Kendi memleketindeki halkın Osmanlı’ya karşı Çiprovo Ayaklanması’nı düzenlediğini hatırlatan Kamenov, 1923’te Eylül İsyanı’nın da buradan organize edildiğine değinerek, her daim “gerçek bir demokrasi” için mücadele verdiklerinin altını çizdi.
NİHAİ HEDEF ROMANYA’YA KATILMAK

Kuzeybatı Bulgaristan’ın niçin Romanya’nın bir parçası olmasını istediği sorusunu cevaplayan Kamenov, kuşkusuz Romaya’daki etkin bir biçimde çalışan hukuk sistemini ve yolsuzlukla mücadeleyi örnek gösterdi. Kamenov, “Onların adalet sistemi çok daha demokratik ve reforme edilmiş bir vaziyettedir.”, ifadelerini kullandı.
bakıs.bgde yer alan haberi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:
https://www.vbox7.com/play:40683969b8