Tbmm’ye göre ‘Roboski Katliamı’ Ifadesi Devlet İçin ‘Kaba ve Yaralayıcı!’

Meclis Başkanlığı, 34 sivilin yaşamını yitirdiği Roboski katliamının tüm boyutlarıyla araştırılması talebiyle verilen araştırma önergesini, ‘kaba ve yaralayıcı’ bularak işleme koymadı.

Meclis Başkanlığı, Roboski katliamıyla ilgili olarak verilen araştırma önergesindeki ‘katliam’ kelimesini ‘kaba’ ve ‘yaralayıcı’ olarak değerlendirdi ve işleme koymadı.

Artı Gerçek’in haberine göre; HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, 28 Aralık 2011’de çoğunluğu çocuk 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski katliamının tüm boyutlarıyla araştırılması için 21 HDP’li milletvekillinin imzasıyla bir önerge vererek, Meclis araştırması açılmasını talep etti.

Önergesinin gerekçesinde, katliamdan sonra kurulan Meclis Alt Komisyonu’nun çalışmalarının şeffaf ve topluma açık olmaması nedeniyle herhangi bir ilerleme sağlamadığına ifade eden İrmez, katliamın halen toplum nazarında uyandırdığı infialin devam ettiğine ve gerçek faillerin halen açığa çıkartılmadığını anımsattı.

‘KATLEDİLENLER’ DEMEK YARALAYICI!

Ancak Meclis Başkanlığı önergeyi işleme koymayarak iade etti. İade yazısında şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 67’nci maddesinde Başkanlığa gelen yazı ve önergelerde kaba ve yaralayıcı sözlerin varlığı halinde söz konusu yazı veya önergenin düzeltilmesi için sahibine geri verilmesi gerektiği ön görülmüştür.

İlgili önergenizin takdim kısmındaki ‘katledilen…’, ‘Roboski katliamının’; gerekçe özeti kısmındaki, ‘Roboski katliamı’, gerekçe kısmındaki, ‘Roboski katliamının….’, ‘…katliamlar…’, ‘…katledilenler…’ şeklindeki ifadeler TBMM İçtüzüğü’nün 67’inci maddesi kapsamında görüldüğünden ilgi önergeniz ekte iade edilmiştir.”