72 Yıl Aynı Yastığa Baş Koyan Romen Çift Hiç Kavga Etmemiş..

Ioan ve Elisabeta Gonczi, Romanya’nın kuzey bölgesindeki Bistrita-Nasaud ilinde yaşayan asırlık yaşlı bir çift. Evlilikteki mutlulukları ile örnek bir hayat süren Gonczi çifti, 72 yıldır evli olmalarına rağmen bugüne kadar hiç kavga etmemiş.
97 yaşındaki Ioan, Fantanele köyünden. Kendisinden 7 yaş küçük olan eşi Elisabeta (90) ise Dealurile Umerişului köyünden. İkisi de yaklaşık 60 yıldır Bistrita’da yaşıyor. Elisabeta’nın anlattığına göre eşi ile 1945’te evlenmişler. O zaman henüz 18 yaşındaymış. 5 yıl sonra da (1950) Bistrıta’ya taşınmışlar.
“O zamanlar, şimdiki Bistrita şehri bir köy gibiydi. Oturduğumuz evimiz de köyün yanında bulunuyordu.” diyen yaşlı kadın, İkinci dünya savaşı yıllarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını vurguluyor.
elisabetajpg
72 yıllık mutlu evliliklerinin sırrını şöyle izah ediyor;” Biz evlendiğimiz zaman eşimle bir anlaşma yaptık. O anlaşmaya sadık kalmaya özen gösterdik. Güneş batana kadar küskünlük bitsin. Birbirimize ne kadar kızsak da, güneş batar batmaz barışırdık. Bir akşam olsun küs yatmadık. Tabi eskiden insanlar daha cana yakın daha dost idi. Birbirimize selam vermeden, hatır sormadan geçmezdik.”
Ioan ve Elisabeta çiftinin dört çocuğu ve 12 torunu bulunuyor.