Açlık Grevindeki Özakça: Biz Ölmek üzere Olan Afrikalı Çocuğuz; Akbabalar Karşımızda Bekliyor Ama Yaşamak İstiyoruz

OHAL Türkiye’sinde 226 gündür açlık grevinde olan tutuklu KHK mağduru eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın üçüncü duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülüyor. Savcı Savcı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutukluluğunun devamını talep etti. Semih Özakça savunmasında, ” Biz ölmek üzere olan Afrikalı çocuğuz; karşımızda akbabalar bekliyor. Siz sadece fotoğrafımızı çekip gitmeyin. Ben ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum” dedi.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, duruşmaya 4 gün kala Nuriye Gülmen’in ifadesini almak için Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmişti. savcıya ifade vermeyi reddeden Gülmen, “Bu şartlarda savunma yapmayacağım. Beni tahliye edin. Gelip mahkemede neden açlık grevi yaptığımı anlatayım” demişti. Gülmen, bugünkü  duruşmaya getirilmedi.
Gülmen’in götürülmediği ikinci duruşmaya sadece Semih Özakça katılmış, savunmasında “Savunma yapması gereken, ufak bir açıklama bile yapmadan koltuklarında oturan AKP iktidarıdır” diyerek işlerine geri dönene kadar açlık grevine devam edeceklerini açıklamıştı. Özakça, sözlerini “Verin kararınızı perde kapansın” diyerek sonlandırmıştı.