Aşırı Hız Nedeniyle Ehliyetini Polise Kaptıran Oradea Belediye Başkanı Bolojan, Işe Bisikletle Gidip- Gelmeye Başladı..

Romanya’nın kuzeybatı bölgesinde bulunan Oradea belediye başkanı Ilie Bolojan’ın ehliyetine saatte 172 km. hız yapması nedeniyle trafik polisleri tarafından el konuldu. Bunun üzerine başkan, belediyeye bisikletle gidip-gelmeye başladı. Fakat başkana bisiklette de rahat yok. Kendi belediye meclisi tarafından çıkarılan ve 2 Ekim’de yürürlüğe giren “kaldırımda bisiklet sürmek yasak” maddesi nedeniyle Bolojan’ın her an bisiklet nedeniyle de trafik cezasına çarptırılma riski bulunuyor.
baskan (2)
Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde başkanın aracı, Chişineu Criş – Şimand arasındaki yolda aşırı hızla gitmesi gerekçesiyle trafik polisleri tarafından durduruldu.  Trafik polisleri, başkanın ehliyetine saatte 172 km hız yapması nedeniyle 90 gün süreliğine el koydu.

baskan (4)_LI
Oradea belediye başkanı Ilie Bolojan’ın ehliyetine aşırı hız yapması nedeniyle trafik polisleri tarafından el konuldu. Bunun üzerine, belediyeye bisikletle gidip-gelmeye başlayan başkana bisiklette de rahat yok. Belediye Meclisi’nin çıkardığı ve 2 Ekim’de yürürlüğe giren “Kaldırımda bisiklet yasağı” maddesi nedeniyle bu kez bisiklet için trafik cezası riskiyle karşı karşıya kaldı.

Bunun üzerine Borojan, çözüm olarak kaldırımda bisiklet sürerek işyerine gitmeye başladı. Fakat başkanın başı bu kez kendisine bağlı belediye meclisinin çıkarttığı kaldırımlarda (bisiklet yolu hariç) bisiklet sürülmesi yasak maddesi nedeniyle dertte. 2 Ekim’de çıkarılan kaldırım kuralları maddesine göre “Kaldırımda hız yapan ve yayaları rahatsız eden bisiklet sürücüleri de yasak kapsamına alındı. Bu madde nedeniyle başkanın bu kez kendi belediyesi tarafından bisiklet cezası riskiyle karşı karşıya kaldı.
baskan (1)_LI