Dacia’dan Cazip Fiyata ’elektrikli Araç’ Hazırlığı

Ürettiği araçların ekonomik olması ile tanınan Romanya’nın köklü araç markası Dacia, elektrikli araç üretimi için hazırlıklarını sürdürüyor. Dacia Avrupa bölge başkanı Jean Christophe Kugler, en geç 2 yıl içerisinde cazip fiyata Dacia markası ile elektrikli araç üretimine başlayacaklarını duyurdu.
Jean Christophe Kugler ile ilgili görsel sonucuAuto Expres’e açıklamalarda bulunan Kugler ,,Cazip fiyatlarımız şok etkisi yapacak. Ekonomik araç stratejimizi değiştirmeyeceğiz. Markamızın gücü ve teknolojisini Dacia modeline uygun hale getireceğiz. Elektrikli aracımızın her türlü teknolojiisi hazır durumda.’’
Kugler, elektrikli Dacia fiyatı konusunda sır vermese de tahmini fiyatlar medyaya sızdı. Çıkan haberlere göre, Dacia’nın elektrikli ekonomik araçlarının fiyatları 15 bin Euro’nun altında olacak. İlk elektrikli araç araçlar ise 2020 yılından sonra piyasaya çıkacak.
Piteşti’de bulunan Dacia Fabrikası’nın yetkilileri de, ekonomik araba üretme stratejisinden ayrılmayacaklarını belirterek, bu stratejinin elektrikli Dacia modeli araçlar için de geçerli olacağını belirttiler.
Açıklamalara göre, elektrikli Dacia modeli, Avrupa’da en çok satılan elektrikli araba Renault ZOE modeline benzeyecek. Renault ZOE, 41 Kwh aküsü ile yaklaşık 290 kilometre mesafe alabiliyor.
dac