Hollandalı Akademisyen Valkenburg: "hizmet Hareketi ile Dayanışma İçinde Olmalıyız"

MURAT KANİ, AMSTERDAM

Leeds Beckett Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simon Robinson’un kaleme aldığı ‘Sorumluluğun Manevi Boyutu, Fethullah Gülen ve İslâmî Düşünce’ kitabı piyasaya çıktı.
Baltimore Loyale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pim Valkenburg, akademisyenler, işadamları, eğitimciler ve vatandaşların katıldığı Amsterdam’daki tanıtım resepsiyonuna medya büyük ilgi gösterdi.
Hollanda ve Belçika’da basının önüne çıkan eserin sahibi Robinson, Hizmetteki insanlarla ve Fethullah Gülen’in fikirlerini uzun yıllardır takip ettiğini belirterek gözlemlerini yazdığını kaydetti. Sorumluluk üstlenmenin önemine vurgu yapan Robinson, bu konuyu kitabın ismine taşıdığını anlattı. Hizmet Hareketi ile 10 sene önce bir meslektaşı aracılığı ile tanıştığını belirten Prof. Dr. Simon Robinson, “O arkadaş  bana ‘bu insanlarla kesin bir şeyler yapman lazım’ dedi. O vesileyle 10 senedir tefekkür dolu bir arkadaşlık sürdürüyorum.’’ ifadelerini kullandı.
kitap-robinson
PROFESÖR VALKENBURG: HİZMET HAREKETİ İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ
Baltimore Loyale Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Pim Valkenburg, senelerdir Hizmetteki insanlarla görüştüğünü, önce Hollanda’da, şimdi de Amerika’da ilişkilerini sürdürdüğünü söyledi. Hizmet Hareketi sempatizanlarının zor bir dönemden geçtiğine işaret eden Valkenburg, ‘Bu insanlarla dayanışma içinde olmalıyız. İyi günde bir şeyler yazıp şimdi çalışmaları bırakmayı doğru bulmuyorum ve kendi çabalarımı devam ettirmeye çalışıyorum.’ dedi.
kitap-robinson-Gulen-Haereketi-islam