Dünya Turizmine Yön Verecek Ülkeler Arasına Romanya’da Katıldı

Romanya, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Dünya Turizmine yön veren UNWTO Teşkilatına seçilmesiyle birlikte Romanya global turizmin gelişmesi için alınacak kararlarda aktif olarak rol oynayabilecek.
unwtoDünya Turizm Örgütü’nün yönetim kurulu üyeliği için Romanya Turizm Bakanlığı başvurmuştu. Bakanlık yetkilileri,  UNWTO yönetim kurulu üyeliğinin Romanya için Turizmde önemli bir aşama olduğunu kaydederek, “ Ülkemiz bundan sonra Dünya Turizm Yönetim Konseyinde aktif olarak rol oynayabilecek.” açıklamasını yaptılar.
Romanya’nın seçildiği Yönetim Kurulundaki beş yer için, Avrupa Bölge Komisyonu kadrosundan birçok AB ülkesi aday oldu. Romanya, yapılan seçimde oyların yarısından fazlası olan 22 oy ile UNWTO Yönetim Kurulunda yer alma hakkı kazandı.
Diğer boş bulunan yönetim kurulu üyelikleri için; Litvanya (27 oy), Yunanistan (25 oy), Rusya (22 oy) ve Azerbaycan 20 oy ile UNWTO yönetim Kuruluğu üyeliklerine seçilen diğer ülkeler oldu.
Dünya Turizm Örgütü Yönetim Kurulunda 33 ülke bulunuyor. Karar mekanizmasındaki ülkeler; sürdürülebilir ve uygun fiyatlı turizmin uluslararası gelişmesi ve tanıtımını koordine ediyor. Teşkilatta 156 üye ülke bulunuyor.