Almanya’dan Romanya’ya 2 Bin 860 Kilometrelik Tuna Nehrini 89 Günde Yüzmeyi Başaran Romen Sporcudan Rekor

Tuna nehrini bir baştan bir başa yüzme rekorundan başka başarıları da bulunan Romen sporcu, geçen yıl 30 Ağustos 2016 tarihinde de hiçbir ekipman kullanmadan 62 kilometrelik İngiliz kanalını 17 saat 54 dakikada yüzmeyi başarmıştı.

Romanya’nın Petroşani ilçesinde kütüphaneci olarak çalışan 41 yaşındaki Avram Iancu isimli sporcu, inanılmaz bir rekora imza attı. Iancu, Tuna nehrinin doğduğu Almanya’dan Karadeniz’e döküldüğü Romanya’nın Sulina bölgesine kadar 2 bin 860 kilometre uzunluğundaki nehri 89 günde yüzmeyi başararak dünya rekoruna imza attı.
ıancu (12)
ıancu (1) ıancu (10)
20 Haziran tarihinde Tuna nehrinin doğduğu Almanya’nın güneyindeki Kara Orman bölgesindeki Donaueschingen kasabasında yüzmeye başlayan Avram Iancu, hiçbir dalış ekipmanı kullanmadı. 89 günde her gün yaklaşık 50 kilometre kat ederek 2 bin 860 kilometreyi yüzmeyi başaran Romen kütüphaneci dünya rekoru kırdı. 
ıancu (5) ıancu (8)
ROMANYA GENÇLİK VE SPOR BAKANI KARŞILADI
89 gün süren rekorunu geçtiğimiz Cumartesi günü Tuna’nın Karadeniz’e döküldüğü Sulina noktasında bitiren Romen sporcuyu, Romanya Gençlik ve Spor Bakanı Cosmin Butuza, Olimpiyat Şampiyonu Ivan Patzaichin ile çok sayıda kalabalık davetli karşıladı. Bakan Butuza ile davetliler rekorun bitiş noktasında Romen Sporcuyu karşılayarak tek tek tebrik ettiler.
Yaklaşık 3 ay süren yüzme denemesi süresince en çok nehirdeki ısının düşmesi nedeniyle zorluk çektiğini belirten Iancu, ancak ailesinin ve dostlarının, bu girişimin ülkesi için çok iyi olacağı yolundaki desteklerinin kendisine önemli moral kaynağı olduğunu belirtti.
İLHAM KAYNAĞINI ÜNLÜ GEZGİN JULES VERNE’DEN ALMIŞ
Kendisini bu denemeye iten ilham kaynağının ise, ünlü Fransız gezgin ve yazar Jules Verne’nin “Tuna üzerindeki Pilot” macera romanı olduğunu vurgulayan Iancu, romanını okuduktan sonra bu rekor denemesini yapmaya karar verdiğini ifade ederek, “Her gün kendime 50 kilometrelik yüzme hedefi koydum. Ve bunu başardım. Gençlere okuduğum bu romanı okumalarını tavsiye ediyorum.” diyor.
Tuna nehrini bir baştan bir başa yüzme rekorundan başka başarıları da bulunan Romen sporcu, geçen yıl 30 Ağustos 2016 tarihinde de hiçbir ekipman kullanmadan 62 kilometrelik İngiliz kanalını 17 saat 54 dakikada yüzmeyi başarmıştı.
Şimdiye kadar Tuna’yı bir baştan bir başa yüzen iki isim daha var. Birincisi 2000 yılında, dalgıç ekipmanı ve dalgıç pençeleri kullanarak 58 günde yüzen Sloven asıllı Martin Strel. Stel’den 6 yıl sonra, Kanadalı kadın Mimi Huges, sadece dalgıç elbisesi kullanarak 90 günde Tuna’yı bir baştan bir başa yüzmüştü. Ancak Romen sporcunun farkı hiçbir ekipman kullanmaması.
ıancu (7)
ıancu (4)
ıancu (10)