Romanya’daki Şiddetli Fırtına ve Yağış Afetinde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 6’ya Çıktı.. 30’da Yaralı Var

Romanya’nın batısında etkili olan şiddetli fırtına ve yağış afetinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya çıktı. Olayda en az 30 kişinin de yaralandığı açıklandı.
https://www.youtube.com/watch?v=AXBJahOJIBM
Bugün öğledan sonra ülkenin batısındaki; Timişoara, Bihor,Arad, Bistrita-Nasaud ve Alba Iulia illerinde etkili olan ve hızı saatte 100 kilometreye ulaşan fırtına bölgede can ve mal kayıplarına neden oldu.

Romanya ilk yardım yetkilileri, olayda 6 kişinin hayatını kaybettiğini 30 kişinin de yaralandığını açıkladı. Fırtına nedeniyle onlarca yerleşim yerindeki on binlerce ev elektriksiz kalırken, bölgedeki çok sayıda yol ulaşıma kapandı. Demir yolları hasar görürken, bazı seferler durdu. Timişoara seferlerini yapan beş yolcu treni bloke oldu. Olay nedeniyle 4 TIR’ın da devrildiği açıklandı. Yüzlerce aracın da hasar gördüğü belirtildi.
Yaklaşık yarım saat süren fırtınada en çok hasar Timişoara ilinde meydana gelirken, sokaktaki insanlar ilk gördükleri yerlere sığındı. Çatıların üstünden uçan kiremitler ve panolar yoldaki ınsanların üstüne düşerek birçok kişinin yaralanmasına neden oldu. Fırtınada dört kişi Timişoara ilinde, bir kişi Arad ve bir kişi de Bistrita-Nasaud ilinde hayatını kaybetti. Ölen 6 kişiden 2’sinin ağaçların üzerlerine yıkılması sonucu hayatlarını kaybettikleri belirtildi.
Şiddetli fırtınanın bazı ağaçları kökünden söktüğü ve elektrik tellerini kopardığı, çok sayıda evin de elektriksiz kaldığı öğrenildi.
İlk Yardım yetkilileri, yaklaşık 140 itfayecinin kurtarma faaliyetlerinde yer aldığını belirterek halkı dışarı çıkmamaları ve elektrikli cihazların fişlerini prize takmamaları konusunda uyardı.