Lucescu “Yeminliyim; Romanya’da Hocalık Yapmam”

Türkiye’nin Hırvatistan karşısında aldığı galibiyet sonrası ülkesine dönen Mircea Lucescu havaalanında önemli açıklamalarda bulundu.

Romanya milli takımının son dönemde aldığı kötü sonuçlar nedeniyle ismi bir çok kez Romanya milli takımı ile anılan Lucescu  hakkında çıkan haberlerle ilgili son noktayı koydu.

Havaalanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Lucescu, 1998 yılında milli takım için gündeme geldiğini ancak federasyon tarafından istenmediğini belirtti. Lucescu, “O zaman liyakatim olduğu halde istenmedim. Yeminliyim; Romanya’da hocalık yapmam. O zaman böyle bir karar verdim. Hem mağlubiyet sonrası kendi insanımın yerine yabancıların küfretmesini tercih ediyorum.” dedi. Türkiye’nin çalıştırdığı son takım olmaması dileğinde bulunan deneyimli teknik adam enerji ve sağlık açısından kariyerine devam edebilecek seviyede olduğunu söyledi.

Lucescu 12 şampiyonluk ile antranör olarak en çok şampiyonluk yaşamış teknik adam. Bu şampiyonlukların 8’ini Ukrayna’da ikisini Türkiye’de ve kalan iki şampiyonluğu Romanya’da elde etti.