Silivri Cezaevi’nde İşkence: 30 Gardiyan Darp Etti, 3 Mahkumun Gözleri Görmüyor!

Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde “DHKP/C üyesi” oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan Umut Gündüz Altın, Murat Yüksel ve Musa Kurt havalandırmada bulunan kamerayı kapattıkları suçlamasıyla 30’u aşkın gardiyan tarafından darp edildi. Darp edilenlerden Umut Gündüz Altın’ın babası Cengiz Altın, oğlu ile beraber darp edilen Murat Yüksel ve Musa Kartı’n gözlerinin görmediğini söyledi. Baba Altın, “Oğlumun kaburgalarında ağrılar var. Vücudu morluklarla dolu. Silivri Cezaevi’ne işkence için özel ekipler getirilmiş” dedi.
Cumhuriyet’in haberine göre, Umut Gündüz Altın 9 ay önce “DHKP/C üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklandı. Önce Maltepe Çocuk Cezaevi’ne gönderildi. İki ay önce ise 18 yaşını doldurduğu için Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne sevk edildi.Altın’ı önceki gün cezaevinde ziyaret eden babası Cengiz Altın, çocuğunun vücudundaki morlukları görünce dehşete kapıldı. Baba Altın oğlunun cezaevinde yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“30’u aşkın gardiyan koğuşu basmış. Oğlum ve iki arkadaşına havalandırmadaki kamerayı kapatıp, çöp kovasını aldıklarını söyleyerek öldüresiye dövmüşler. Murat Yüksel ve Musa Kartı çıplak şekilde soyup süngerli odaya kapatmışlar. Oğlum, Silivri Cezaevi’ne sırf işkence için özel ekiplerin getirildiğini söylüyor. Sürekli darp ediliyorlar.”
Altın, oğlu ve diğer iki arkadaşının cezaevi doktoruna göründüklerini söyleyerek, “Doktor kendilerine siz kendi kendinizi dövmüşsünüz demiş. Çocuklarımız neden kendi kendini dövsün. Bu kadar komik bir doktor tespiti olabilir mi” diye sordu.
Cezaevi yönetimi ile görüşmediğini söyleyen Altın, “Ne konuşacağım ki… Bu ülkede adaletin olmadığını biliyorum. Bugün avukatı gidip görüşecek. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Cezaevlerinde durum çok vahim” dedi.