Obama Çocukluğunun Geçtiği Yerden Hoşgörü Mesajı Verdi

Endonezya’da konuşan Obama, çocukluğunun bir bölümünün geçtiği ülkeden dini hoşgörü ve çoğulculuk mesajlar verdi.
ABD’nin eski Başkanı Barack Endonezya’da düzenlenen Diaspora Forumu’na katıldı. Forumun açış konuşmasını yapan Obama, çocukluğunun bir bölümünün de geçtiği ülkeden önemli mesajlar verdi.
MEZHEPÇİLİĞİ ELEŞTİRDİ
Konuşmasında Endonezya ile ABD’nin etnik çeşitlilikteki benzerliğini vurgu yapan Barack Obama, dini hoşgörü ve çoğulculuk mesajları verdi.
Mezhepçi siyaseti eleştiren eski ABD Başkanı, “Bu tür politikaların ve saldırgan bir milliyetçiliğin yükseldiğine şahit oluyoruz. Hem gelişmiş hem gelişmekte olan ülkelerde azınlıklara karşı artan bir nefret, bize benzemeyen ya da bizim gibi ibadet etmeyen insanlara kötü davranıldığını görüyoruz” dedi.
DİNİ HOŞGÖRÜ ÖVGÜSÜ
Dini çoğulculuğu öven Obama, dünyanın en çok Müslüman nüfusunu barındıran Endonezya’daki tatilinde ziyaret ettiği Hindu ve Budist tapınaklarına verilen değeri gördüğünü anlattı. Hoşgörü için savaşmaya değer olduğunu, gençlerin hoşgörü içinde yetişmesi gerektiğini söyleyen Barack Obama’nın “Eğer inancının güçlü ise, başkasının inancı hakkında endişelenmemelisiniz” sözleri alkış aldı.
4 YIL CAKARTA’DA YAŞADI
Obama, 1967-1971 yılları arasında Cakarta’nın güneyinde annesi ve Endonezyalı üvey babası ile yaşadı ve ilkokulu burada okudu. Obama’ya Endonezya seyahatinde eşi ve kızları da eşlik ettik.
(Kronos.news)