Siyasi Istikrarsızlığın Önüne Geçmek İsteyen Cumhurbaşkanı Iohannis, Bekletmeden Hükümeti Kurma Görevini Tudose’ye Verdi

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, dün Koalisyon ortaklarının teklif ettiği başbakan adayı Mihai Tudose’yi bekletmeden hükümeti kurmakla görevlendirdi.
Başbakan Sorin Grindeanu hükümetinin, kendi partisinin meclise verdiği gensoru önergesinin kabul edilmesi sonucu düşürülmesinin ardından yeni hükümeti kurma görevi Mihai Tudose’ye verildi.
Cumhurbaşkanı Iohannis, dün gece Cotroceni Sarayı’nda parti liderleriyle yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Demokrat Parti (PSD) ve Liberal Demokrat Birliğinin (ALDE) mecliste çoğunluğu elinde bulundurduklarına dikkati çekerek, bu nedenle bu iki partinin önerdikleri başbakan adayı Mihai Tudose’ye hükümeti kurma görevini verdiğini ifade etti.

Grindeanu hükümetinde Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten 50 yaşındaki Mihai Tudose, aynı zamanda Romanya-Almanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Iohannis’in aynı gün Tudose’yi görevlendirerek siyasi istikrarsızlığın önüne geçmeye çalıştığı, hızlı bir şekilde yeni hükümetin kurularak siyasi sorunların giderilmesini istediği vurgulandı.
Iohannis, yaşanan siyasi belirsizliğin ülke imajına zara verdiğini savundu:
“Şu anda içinden geçmekte olduğumuz kriz Romanya’ya zarar veriyor. Ülke ekonomisine ve dünyadaki imajımıza zarar veriyor. Bu krizi hızlı bir şekilde sonlandırmamız gerekiyor.”
Grindeanu hükümetinde Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Tudose, aynı zamanda 2012’den bu yana Romanya-Almanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de yürütüyor.
Başbakan Sorin Grindeanu hükümeti, başarısız bulunarak kendi partisinin meclise verdiği gensoru önergesinin kabul edilmesi ile düşürülmüştü.