Politik Tansiyon Yükseliyor.. Başbakan Grindeanu, İstifa Etmeyeceğini Açıkladı.. Psd, Hükümetten Desteğini Çektiğini Duyurdu..

İktidarın büyük kanadı PSD yöneticileri, Başbakan Sorin Grindeanu ve kabinesine verdiği desteği çektiklerini duyurdu.
Dün, yaklaşık 5 saatten fazla süren PSD yönetim kurulu toplantısında, başbakan Sorin Grindeanu’nun direnerek istifa etmemesi üzerine parti üyeleri oy birliğiyle hükümete desteklerini çektiklerini açıkladı. Başbakan Grindeanu, kendisinin parti yönetim kurulunun değil bütün Romanya Hükümetinin başbakanı olduğunu ifade ederek görevinden istifa etmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.
PSD yönetimi, yaptıkları açıklamada, Başbakanlık görevini 6 aydır sürdüren Grindeanu’nun partinin programını uygulamada başarısız olduğunu ileri sürerek bu nedenle hükümetin yeni bir isimle devam etmesi gerektiğini açıkladı.
PSD Genel Başkanı Liviu Dragnea, partinin cesur bir karar verdiğini, hükümetin istikametinin iyi olduğunu ancak programının uygulanmasında yavaş kalındığını ifade etti.
Oylama öncesi toplantıdan ayrılan ve istifa etmeyeceğini duyuran Başbakan Grindeanu’nun, görevinden istifa etmemesi durumunda partiden de ihraç edilebileceği belirtildi.
Diğer yandan, koalisyonda yer alan partilerden Liberal ve Demokratlar İttifakının lideri Calin Popescu Tariceanu da partisinin artık hükümeti desteklemeyeceğini, İttifak üyesi üç bakanın istifa etmeyi kabul ettiğini açıkladı.
Siyasi uzmanların yaptığı yorumlara göre, hükümetin ve Başbakan Sorin Grindeanu’nun geleceğini, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in vereceği karar netleştirecek.