Ege Denizi’nde 6.3 Büyüklüğünde Deprem; İstanbul, İzmir ve Çanakkale’de Hissedildi

Ege açıklarında büyüklüğü Kandilli’ye göre 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye saati ile 15:28’de meydana gelen depremin merkez üssü  Karaburun’un 23 km açığı olarak açıklandı. AFAD’a göre ise 6,2 olarak duyurulan deprem, İstanbul, İzmir ve Çanakkale’de de hissedildi.
İlk depremden sonra sonra bölgede en büyüğü 4.9 büyüklüğünde 8 artçı deprem meydana geldi. Şu ana kadar depremlerle ilgili can kaybı bildirim yapılmadı.

Deprem sonrası vatandaşlar sokağa çıktı

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Şu ana kadar olumsuz haber yok. Bulunduğum binadan içeri giriyordum. Tam o anda oldu. Arka tarafta iki köyümüz var, oraya baktırıyoruz” dedi
Kocaoğlu: Şiddetli bir deprem meydana geldi 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “İzmir’de bize ulaşan bir problem görünmüyor ama bayağı şiddetli bir depremdi. Belediyede çalışıyordum, arkadaşlar dışarı çıktılar. Teyakkuz halindeyiz, bir yerde birşey olursa tüm hemşehrilerimizin yardımına koşacağız. Bekliyoruz, görevimizi yapmaya hazırız. Karaburun üs olarak görünüyor, oraya da ulaştık. Bir kayanın kayması söz konusu. Bir can veya mal kaybı görünmüyor şu anda” şeklinde konuştu.
Yunanistan’da etkilendi
Reuters, Midilli’deki Plomari kasabasında bazı yapılarda hasar bulunduğunu duyurdu. Haberde, ciddi bir yıkım ya da yaralıların bulunduğu konusunda bir bilginin bulunmadığı belirtildi.
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış depremle ilgili şu görüşlere yer verdi:
“İkişer üçer yıl arayla 6 büyüklüğündeki depremlerin olması normal. Bulunduğumuz coğrafya bu sık depremleri yaşamaya alışmamız gerekiyor. Muhtemelen biraz derin bir deprem olduğu için gerek İstanbul’dan gerekse Atina’dan erişildi. Bu depremin artçıları bir yıl sürer. 5 – 5,3’e kadar artçı deprem olabilir. Tsunami korkusunun olmaması gerekir. Ege Bölgesi’nde kırıklı çıkıklı faylı bölgeler var. Civardaki fayları etkileyebilir, onlar da büyük değil. Başka bir büyük deprem beklentisi içerisine girilmemesi lazım.Hasarlı binalara eşya alınmak için girilmemesi, birkaç saat dışarda beklenmesi, uzmanların görüşlerinin alınması gerekiyor.”