Ekrem Dumanlı, Sorulara Cevap Vermeye Devam Ediyor: ’bana ve Benim Gibi İnsanlara Terörist Diyenler Teröristin Ta Kendisidir..’ [Video-02]

AKP iktidarının KHK ile kapattığı Zaman Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, kendisine yöneltilen eleştiri ve sorulara YouTube üzerinden cevap vermeye devam ediyor..
Dumanlı, hakkında soruşturma başlatıldıktan sonra halen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bir ismin kendisine “Teslim olma. Tutuklanırsan senin içeriden sağ çıkman mümkün değil” dediğini söyledi.
Dumanlı: “Hala Ak Parti’nin ve hala Erdoğan’ın en kilit adamlarından biri bana ‘Sakın teslim olma. Yakalanırsan seni sağ bırakmazlar’ dedi. Ama Ahmet Turan Alkanlar, Ali Bulaçlar serbest kalacaksa ilk uçakla gelirim.”
Dumanlı, videonun ikinci bölümünde mahkemeye çıkarıldığında hakime söylediği ‘Suçumu anlatın iki saat önce doğan yavrumu 10 yıl görmemeye razıyım.’ dediğini ve suçu olmadığı için bırakıldığını belirtti. Hiçbir suçu olmadan Hidayet Karaca’nın 3 yıldır cezaevinde çürütülmesine tepki gösteren Dumanlı, ”Bana ve benim gibi insanlara terörist diyenler teröristin ta kendisidir.” dedi.
Kendisinin ve mesai arkadaşlarının ekip arabalarıyla günlerce taciz edildiğini açıklayan Dumanlı, hala Erdoğan’ın ve AK Parti’nin en kilit noktasındaki isimlerinden birinin kendisine ‘Sakın teslim olma.. Bizimkilerin planı farklı.’ demesinden sonra gözü yaşlı olarak çok sevdiği ülkesinden çıktığını ifade etti.
Ekrem Dumanlı, ”Hodri meydan, ben geldiğimde arkadaşlarımı Ali Bulaçları, Ahmet Turan Alkanları, Atilla Taşları, Şahin Alpayları, Mümtaz’er Türköneleri, Mustafa Ünalları bırakacaksanız, ilk uçakla İstanbul’a ineyim. Bu masum insanlara zulmetmeyin.” çağrısında bulundu. Dumanlı, son olarak tanıdığı insanlara seslendi: ”Bile bile yalan yazmadık, iftira atmadık. Tanıyanlarımızı utandıracak hiç bir şey yapmadık. Allah güzel günlerde herkesi sevdiklerine kavuştursun.”