Şafak Çoktan Söktü..

[ARİF EROĞLU]

Sevgili dostlar,
İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı münasebetiyle israf-ı kelam nevinden yazılarla sizlerin gündeminizi meşgul etmek istemem. Çok da dikkate almadığım, hatta bazıları itibarıyla varlığından dahi haberdar olmadığım insanların size yaptıkları çirkin iftira ve yakıştırmalarla ilgili şu mübarek ayda sizlerin nezih düşüncelerinizi ifsat edip, ufkunuzu karartmamak için onların bu mütecaviz ifadelerine cevap verme yerine affınıza sığınarak sizleri farklı bir atmosfere çekmek istiyorum.

Dostlarım, sizler bu zalimlerin karşısında eğilmediniz, devletin bütün imkanları ile çete kurup geldiler; korkmadınız. Bizim için artık gamlanma yok, tasa yok, ama gam çekmenin ne demek olduğunu görecekler. Zirvesinden zırvasına yaptıkları her zulmün, attıkları her iftiranın, yazdıkları her kelimenin tek tek hesabını verecekler..

Her gecenin bir sabahı vardır. Gecelerin en karanlık anları sabahın habercisi olarak bilinir. Bunu çok iyi bilenler iki korkunun hezeyanı içinde kıvrım kıvrım kıvranıyor. Birincisi, konumlarını kaybetme korkusu; ardından verecekleri hesap neticesinde başlarına gelecek felaketin korkusu… Şafak çoktan söktü, güneşin doğuşu ile tepeden bakıp azanların zilletle başları önde el etek öperek kendilerine kaçacak yer aradıklarına şahit olacaksınız.
Dostlarım, sizler bu zalimlerin karşısında eğilmediniz, devletin bütün imkanları ile çete kurup geldiler; korkmadınız. Bizim için artık gamlanma yok, tasa yok, ama gam çekmenin ne demek olduğunu görecekler. Zirvesinden zırvasına yaptıkları her zulmün, attıkları her iftiranın, yazdıkları her kelimenin tek tek hesabını verecekler.
Kış şiddetiyle, bahar bereketiyle gelir. Yağan karın şiddeti ölçüsünde yerin altı su kaynaklarıyla doldu. Allah’ın izni ile gelecek günler sizin için bereket ve rahmet günleri olacaktır. Attığınız tohumların nasıl yeşerdiğini, meyve verdiğini görünce gözlerinizden sızan yaşlar, şükür çağlayanlarına dönecek.
Sizin başınız öne eğilmedi hiç, utanılacak bir şey yapmadınız. Bugün sizlere en ağır hakaretleri yapan müfterilerin çocukları için gecenizi gündüzünüze kattınız. Bugün sizden kaçanlar yarın sizin olduğunuz yerlere kaçacaklar. İnanın canlarını, mallarını, namuslarını emanet edecekleri bir yer aradıkları o gün sizden daha güvenli bir liman bulamayacaklar.

Hepinizin mazlumlarla beraber olmayı tercih ettiğinizi bilerek diyorum ki; kaybeden siz olmadınız. Zahiren kazandığını zanneden bedbahtların dünyaları tepetaklak olduğu gibi ahiretleri de berbat olacak Allah’ın izniyle. Çünkü, şafak çoktan söktü…

Şu mübarek ayda çok dua edin.. Her kıldığınız namaz sonrası dualarınızla ızdırabınızı Rabb’imize iletin.. Gönül kurnalarınızı açın, bu zalimlerin zulmü altında inleyen mazlumlar için dua edin.. Analarından – babalarından ayrılan yavrular için dua edin. Bu insanlık yoksunu sefillerin ellerine mazlumların kanı bulaştı. Bu iflah olmaz katillerin başlarına gelecek su-i akibeti bilin ve düşecekleri duruma üzülüp halinize şükredin.
Kendinize sorun; zalimlerin yanında mı olmak; yoksa mazlumlarla beraber mi olmak istersiniz? Hepinizin mazlumlarla beraber olmayı tercih ettiğinizi bilerek diyorum ki; kaybeden siz olmadınız. Zahiren kazandığını zanneden bedbahtların dünyaları tepetaklak olduğu gibi ahiretleri de berbat olacak Allah’ın izniyle.
Çünkü, şafak çoktan söktü…