Ekrem Dumanlı, ‘Kaçak Mısınız, Muhacir Mi’ Sorusuna Cevap Verdi [Video]

AKP iktidarının KHK ile kapattığı Zaman Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, kendisine yöneltilen eleştiri ve sorulara YouTube üzerinden cevap vermeye başladı.
İlk bölümde ‘Kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz? Kaçak mı, firari mi, muhacir mi?’ sorusunu cevaplayan Dumanlı, hukukun olmadığı bir dönemde kendisini çileye, zulme maruz kalmış onbinlerce mazlum insandan birisi olarak hissettiğini söyledi. Evrensel hukukta önce suçun ortaya konulması gerektiği ondan sonra suçlu aranabileceğini belirten Dumanlı, ‘Burs vermek, zakat vermek, irşad tebliğ yapmak suç mudur?’ diye sordu.
‘Ortada suç yok ki, suçlu olsun’ diyen Dumanlı, ‘Kaçmak’ ithamı için ise şunları anlattı: ”Ortada suç olmadığı halde suçlu ilan edilenler zulme maruz kalmış demektir. Tarihimizde bunun binlerce örneği vardır. ‘Kaçtılar’ diyenler ağzından çıkanı duymalı. Bana ve benim gibi, gazetecilere, işadamlarına ‘kaçak’ diyen solculara sesleniyorum. ‘Biz kaçaksak’ Nazım Hikmet kaçakların başıdır. Muhafazakâr kesimlere Mehmet Akif’leri hatırlatırım. İslamcılara gelince, şimdi onların akıl hocalığını yapan güya tarihçi birinin yıllarca İngiltere’de yaşadığını bilmezler mi? Eski Refah Parti’li siyasetçinin Almanya’da yaşadığını unuttunuz mu?
Ülkesini gözyaşları ile terk etmenin ne olduğunu yaşamayan bilmez. Sevdiklerimizi, arkadaşlarımızı, Türkiyemizi geride bıraktık. Cezaevinde zulüm gören arkadaşlarımdan belki de rüyamda görmediğim kalmamıştır. Sevdiklerinizle rüyanızda görüşmenin ne demek olduğunu bilir misiniz? Bu yaşadıklarımızın Asr-ı Saadet’te de onlarca örneği vardır. Ama şimdi oraya girmeyeceğim.”
(TR724)