Lafla Festival Gemisi Yürümüyormuş!.. Büyükelçilik Güdümlü Çakma Festival Fiyaskoyla Sonuçlandı

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği ve yandaşlarının Hizmet Hareketinin düzenlediği festivale alternatif olarak yapmak istedikleri çakma festival (ler) zinciri tam anlamıyla fiyaskoyla sonuçlandı.
tineretului (2)
Elçilik güdümlü organizatörlerin haftalar öncesinden büyük laflar ve vaatlerle duyurusunu yaptıkları “Türk Mutfağı ve Kültürü Festivali (!)” isimli 3 farklı organizasyondan sadece birisini gerçekleştirebilirken o da büyük hayal kırıklığına neden oldu. Hizmet gönüllülerinin festivali ile aynı tarihe denk getirdikleri çakma festivalcilerin Tineretului Parkındaki etkinliğini başta yandaşları olmak üzere ancak birkaç yüz kişi ziyaret etti.

tineretului (3)
Tineretului Parkı’ında düzenlenen Türk elçiliği güdümlü çakma festival tam anlamıyla fiyaskoyla sonuçlandı. Festival alanında in cin top oynuyordu. Üç günde festivali ziyaret edenlerin sayısı yandaşlar dahil birkaç yüz kişiyi geçmedi.

Büyükelçilik güdümünde Tineretului Parkında yapılan festivale katılan esnafın ürünleri ellerinde kalırken, festival organizatörlerinin vaatlerinin çoğunu yerine getirmemesi katılımcıların tepkisine neden oldu. Bir katılımcı, günler öncesinden hazırladığı 150 kg’lık kebaplık etten ancak 5 kg. satabildiğini belirterek etlerin ellerinde kaldığını, çok zor duruma düştüklerini ifade ederek organizatörlere ateş püskürdü. Bazı katılımcılar da, ödedikleri paralarının tekrar iade edilmesini talep etti.
ÇAKMA FESTİVALCİLERİN TİTAN PARKINDAKİ PROGRAMI DA İPTAL
Festivale iştirak edenlerin çoğu zarar ettiğini açıklayarak diğer festivallere de katılmayacaklarını duyurdu. Bunun üzerine Titan parkında (26-27-28 Mayıs) tarihleri arasında düzenlenmek istenen organizasyon da iptal edildi. Bilindiği gibi 12-13-14 Mayıs tarihleri arasındaki Herastrau parkında düzenlenmek istenen festival de havanın yağışlı olması gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.
tineretului (1)
Her katılım için esnaftan 1500 Euro para toplayan büyükelçilik güdümlü organizatörler; Hamdi Yılmaz ve Kıyas Esen haftalar öncesinden tek tek esnafı arayarak katılımcı bulmaya çalıştı. Bazı esnafları tehdit ederek ve Büyükelçilik – ticaret müşavirliğini devreye sokarak zoraki şekilde festivale katılmaya zorladılar. Katılmayanları dolaylı şekilde fişlemeyle tehdit ettiler. Bazı katılımcılar, ödedikleri festival katılım ücretlerinin iade edilmesini talep ederken, bazıları ise bir daha elçilik güdümlü bu tür bir organizasyon içerisinde kesinlikle yer almayacaklarını ifade ettiler.
Hizmet hareketine yapmadıkları hakaret ve iftira bırakmayan büyükelçilik ve avenelerinin yapabildikleri tek şey hizmeti taklitten öteye gitmiyor. Ticaret Müşavirliği, TİKA, Yunus Emre ve yarı resmi marjinal oda, dernek ve mevkutelerle birlikte gerçekleştirmek istedikleri taklit, ruhsuz festivaller zinciri (!) böylece başlamadan bitti.
 HİZMET GÖNÜLLÜLERİNİN DÜZENLEDİĞİ FESTİVALİ 160 BİN ZİYARETÇİ GEZDİ

Oysa Hizmet hareketinin Titan Parkında düzenlediği festivalde görev yapan Romen ve Türk gönüllülerin sayısı bile 600 kişiyi geçiyordu. Her kesimden büyük takdir toplayan evrensel değerlerle temsil edilen sivil festivali 3 günde gezenlerin sayısı ise 160 bini geçti.


fest (6) (1024x576)
fest (3) (1024x808)Hanımların aylar süren el emeği göz nuru hazırlıklardan ve büyük – küçük Hizmet gönüllülerinin canla başla çabaları, samimi duaları ile yapılan Bükreş Titan’daki sivil festivalle Tineretului’deki resmi güdümlü çakma festival arasındaki farka herkes şahit oldu.
Gerçek festival ile çakması arasındaki en güzel farkı, yine yandaş bir ziyaretçinin şu sözü ispatlıyordu. Hizmetin Titan parkında düzenlediği festivali gezen ve bu etkinliğin daha kimler tarafından organize edildiğini bile bilmeyen yandaşın şu sözü tam bir ibretlik; “Devletimiz iyi ki bunlarla mücadele etti. Yoksa f..cülerin Tineretului’da düzenlediği festivale gitmeye mecbur kalacaktık!”

fest (2) (1024x576) fest (4) (1024x346) fest (1) (610x525)
fest (5) (1024x678)