Gürcistan’da Türk Eğitimciye Hukuksuz Gözaltı

Başbakan Binali Yıldıırım’ın Gürcistan ziyaretinin ardından, Gürcistan-Alman işadamları tarafından açılan okulların genel müdürü Mustafa Emre Çabuk gözaltına alındı. Mustafa Emre Çabuk’un eşi Tuba Çabuk, hukuksuz uygulamayı twitterdan duyurdu. Tuba Çubuk, polislerin, eşiyle ilgili olarak Gürcistan ile bir problemi olmadığını söylediğini, ancak bu talebin Türkiye’den geldiğini belirttiklerini aktardı.
Tuba Çubuk, video mesajında şu bilgileri verdi: “Alman işadamlarınca Gürcistan’da açılan okulların genel müdürü Eşim Mustafa Emre Çabuk, bu sabah polis tarafından gözaltına alındı. Eşimin gözaltına alınması Gürcistan’a gelen TC Başbakanın ülkeden ayrılmasından sonra gerçekleştirilmesi hangi siyasi pazarlığın sonucu. Sabah saatlerinde evimize gelen polisler eşimin Gürcistan’da probleminin olmadığını gözaltı talebinin Türkiye’den geldiğinin söylediler. En büyük endişem şeker hastası olan eşimin her türlü işkencenin olduğu ve sonucunda ölümlerin gerçekleştiği Türkiye’ye iade edilmesidir. Eşim ülkenin en ağır dönemlerinde hatta 2008’deki savaşta bile ikinci vatanı bildiği Gürcistan’ı terk etmedi. Eşim son 15 yılda vatanı bildiği Gürcistan’da ülkenin geleceği olan gençlerin yetiştirilmesi için çalıştı. Yıllardır büyük bir özveri ile Gürcistan için çalışan eşim için başta devlet yetkilileri ve Gürcistan halkından vefa bekliyorum. Hayatını geleceğin mimarı olan gençlere adayan eşim için başta Avrupa olmak üzere bütün uluslararası sivil toplum organizasyonlarından destek bekliyorum.”
REBECCA HARMS’TAN TEPKİ
Avrupa Parlamentosu milletvekili Rebecca Harms, Çubuk’un Gürcistan’da gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Harms, Erdoğan’ın sınırı yok mu? diye sordu.