Müftü Murat Yusuf: Bükreş Camii Projesi İçin Ankara Bize Danışmadı

Romanya Müslümanları müftüsü Murat Yusuf,  medyada resimleri yer alan cami projesinin lüzumundan büyük olduğunu, Ankara’nın bu konuda kendilerine danışmadığını söyledi.
Bükreş’e inşa edilmesi planlanan cami projesinin medyada yer alması, tartışmaları yeniden alevlendirdi. Müftü Murat Yusuf, bir açıklamayla tartışmaya katıldı. Proje hazırlanırken kendisine danışılmadığını vurgulayan müftü Yusuf, mütevazi bir mekan arzuladıklarını kaydetti.
“Biz Romanya’daki Müslümanların kültür ve medeniyetini yansıtan bir proje olmasını isteriz. Bu topraklarda Müslümanların varlığını sembolize eden mütevazi bir mekan; böyle dev bir kompleks değil.” İfadelerini kullanan Romanya müftüsü, projenin elden geçirilmesi gerektiğini, büyükelçi Osman Koray Ertaş’la bu konuyu görüştüğünü belirtti.
Yapılacak değişiklikleri Romen otoriteleriyle görüşeceklerini vurgulayan müftü Murat Yusuf, “Bükreşlilerin içi rahat olsun. Kafamıza göre hareket etmeyeceğiz.” dedi.
Müftü Yusuf, inşaatın bu yıl başlamasını ise imkansız görüyor. 11 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak cami, Diyanet’in planına göre 1500 kişi kapasiteli olacak. Cami için Türk devleti 3 milyon Euro harcayacak.