Derin Bağlantılar Deşifre Oldu… “O Fotoğrafı Çeken Hulusi Akar’dı”

Fehmi Koru, Abdullah Gül ve Şükrü Karatepe’yi Londra’da Hyde Park’ta dinlenirken gösteren fotoğrafı, o zaman genç bir üsteğmen olan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın çektiği iddia edildi. 
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, gençlik yıllarında, yakın dostu Fehmi Koru ile birlikte görüntülendiği fotoğraf uzun süredir konuşuluyordu. O fotoğrafla ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete döneceği yönündeki iddiaları yazdı. Yazısında ilginç bir detaya da yer veren Zeyrek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da, Gül gibi Kayserili olduğunu belirtti.

KONTROLLÜ DARBENİN KODLARI BU FOTOĞRAFTA MI SAKLI!.. Referandum öncesinde dolaşıma giren bir fotoğrafta Fehmi Koru, Abdullah Gül ve Erdoğan’ın başdanışmanı Şükrü Karatepe yer alıyordu. O fotoğrafı kimin çektiği belirsizdi. Aynı güne ait bir başka fotoğraf ortaya çıktı. Bu kez Fehmi Koru’nun yerinde Hulusi Akar vardı. Tam 40 yıl önce… Yer Londra… Hani Erdoğan, 15 Temmuz için “40 yıllık proje” diyordu ya… Alın size 40 yıllık proje… İsterseniz bu senaryonun içine bir de Davutoğlu ve Fidan’ı ekleyin… Acaba 15 Temmuz’da öğleden sonra Hakan Fidan, Genelkurmay’a gittikten sonra plan veya pazarlıkta bir değişiklik mi olmuştu?…

TANIŞIKLIKLARI KAYSERİ LİSESİ’NDEN
Zeyrek yazısına şöyle devam etti; “Küçük bir not: Fehmi Koru’nun yayınladığı bir fotoğraf vardı. Sakallı Gül, çizgili ve İspanyol paçalı takım elbisesi ile Şükrü Karatepe ve Koru, gençlik yıllarında çektirmişti. Kıyafetlerden ve mekândan, aynı gün çekildiği anlaşılan bir başka fotoğraf daha var. Koru’nun olmadığı o fotoğrafta Gül’ün sağ yanında, kıyafeti, saçları daha düzenli, daha karizmatik görünen bir genç dikkat çekiyor. O gencin Hulusi Akar olduğunda ısrar eden bir meslektaşım, “Tanışıklıkları o yıllara dayanıyor” dedi. Gül’ün de Akar’ın da Kayseri lisesinde okuduğunu hatırlarsak tanışmamaları sürpriz olurdu.”
İKİNCİ İDDİA EMEKLİ ASKERDEN
Aynı iddiayı Odatv yazarı, emekli asker Türker Ertürk de gündeme getirdi. Fotoğrafta yer alan isimler hakkındadetaylı bilgiler veren Ertürk, ‘’Bu kareyi, fotoğraf makinesinin deklanşörüne basarak tespit eden, o gün Üsteğmen, bugün ise Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Hulusi Akar’dı!’’  iddiasında bulundu.
42 GÜN İZİN YAPTI
Ertürk, ‘’Medyada, geçmişten bugüne çokça yer alan bir fotoğraf var. Fotoğraf karesinde yer alanlar, bugün kamuoyunun çok iyi bildiği üç isim. Bunlar; soldan sağa doğru Fehmi Koru, Abdullah Gül ve Şükrü Karatepe’dir. Her üç isim de İngiltere’deyken Türkiye’den Üsteğmen rütbesinde asker bir misafirleri vardır. Esasında ev sahibi konumunda olan, Abdullah Gül’dür. Tanışıklıkları Kayseri Lisesi’ne dayanır. Üsteğmenimiz, 42 gün izin alarak İngiltere’ye gelmiştir. Bu kadar uzun bir süre çok pahalı bir ülke olan İngiltere’de tatil yapmak, hele hele bir Üsteğmen geliri ile neredeyse imkansızdır. Sanırım, Üsteğmenimizi Abdullah Gül misafir etmiştir. Bu kareyi, fotoğraf makinesinin deklanşörüne basarak tespit eden ise; o gün üsteğmen, bugün ise Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Hulusi Akar’dı!’’ diye yazdı.