Dev Turizm Acentesi Tüm Türkiye Seferlerini Iptal Etti

ABD merkezli cruise operatörü Royal Caribbean, güvenlik gerekçesiyle yaz sezonunda Kuşadası’na yapacağı tüm seferlerini iptal etti.
Dünyanın en büyük seyahat acentesi Carnival Corporation bünyesindeki üç şirketin ardından Royal Caribbean da 2017 yaz sezonu programındaki tüm Kuşadası seferlerini iptal etti.
Her biri 2 bin 500 ile 3 bin 500 arasında yolcu taşıyan dev kruvaziyer gemilerine sahip Royal
Caribbean, Kuşadası’na 42 seferin iptal edilmesine gerekçe olarak güvenlik ve Türkiye’deki mevcut belirsizlik ortamını gösterdi.
Türkiye’de yaşananların öngörülememesi nedeniyle iptal kararı aldığını da belirten Royal Caribbean, altı gemisinin Kuşadası limanı yerine Yunanistan’ın Mikonos, Rodos ve Girit Adaları ile Karadağ’da duracağını bildirdi.
Şirketin açıklamasında ayrıca, “Karar verme süreci her zaman misafirlerimizin güvenliği konusundaki anlayışımıza dayandı. Royal Caribbean International, Türkiye’deki değişen durumu yakından takip edecek ve bu popülasyon limanına geri döndüğümüzde mutlu olacağız” ifadelerine yer verildi.
Bu yıl da Kuşadası’na gelmesi beklenen 162 gemiden Royal Carribean’e ait 42 seferin iptal olmasının bölgedeki turizmi olumsuz yönde etkileyeceği, Efes Antik Kenti başta olmak üzere tarihi mekan ve ören yerlerindeki ziyaretçi sayısında büyük düşüşe neden olacağı belirtildi.