Kayseri’de Askerlere Bomba Yüklü Araçla Saldırı: 13 Şehit, 55 Yaralı

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nin ana girişinin yakınında, saat 08.45’de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TSK, saldırıda 13 askerin şehit olduğunu, 55 askerin yaralandığını açıkladı.
‘YARDIM EDİN ÇIĞLIKLARI…’
Olay yerinde çekilen ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde saldırının dehşeti ve sonrasında yaşanan ihmaller de yansıdı. Ambulansların geç geldiği eleştirisi yapan bir vatandaş, ‘ambulans yok mu’ diye bağırıyor. Görüntülerde askerlerin çarşı iznine çıkmak için bindiği otobüsün paramparça olduğu görülüyor. Şehit ve yaralı askerler de görüntülere yansıyor.
Saldırı bugün sat 08.45’de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi’nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi’nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1’inci Komando Tugayı’ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna 71 plakalı (Kırıkkale) beyaz şahin marka bir otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.
Bomba yüklü araçla gerçekleşen saldırıda , halk otobüsü ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.
kayseri bomba yuklu aracla saldiri-13 sehit 48 yarali (2)
TSK: ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ER VE ERBAŞLARA SALDIR OLDU,  13 ŞEHİT, 55 YARALI  VAR
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) saldırıda 13 askerin şehit olduğunu, 55 askerin yaralandığını açıkladı. TSK’nin açıklamasında şöyle denildi:
People react after a bus was hit by an explosion in Kayseri, Turkey, December 17, 2016.
17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 55 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.