Romanya’nın Dev Ekmek Fabrikası Titan Üretimini Durduruyor

Romanya’da ekmek üretiminde ülkenin önde gelen oyuncuları arasında yer alan Titan, üretimini durdurma kararı aldı. Şirket, müşterilerine gönderdiği yazıda en son ekmek teslimatını 12 Aralık tarihine kadar yapacaklarını belirterek bu tarihten sonra siparişlere cevap veremeyeceklerini duyurdu.

Ziarul Financiar gazetesinin haberine göre şirket ortakları arasında bölünme yaşandığı firmanın ana büyük bölümünün İsveçlilere satıldığı belirtildi. Haberde şirketin yeniden organize çalışmaları yapacağı ve un ile dondurulmuş ekmek ürünleri sektörüne ağırlık vereceği açıklandı.
Titan (GoodMills) Şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Mircea Podina’nın yaptığı açıklamaya göre şirket ekmek dışındaki dondurulmuş ürünlere ağırlık vermek amacıyla üretimini durdu.
Şirketin Avrupa’da un ve unlu mamuller konusunda uzmanlaştığını belirten Podina, yine bu alana odaklanacaklarını kaydetti. Şirketin Cernica ve Targu Mureş de bu alanda faaliyet gösteren iki ayrı fabrikası var.
GoodMills titan paine ile ilgili görsel sonucu
1999 yılında Yunanlılara ait Loulis grup tarafından satın alınan şirket, 2007 yılında Avusturya Goodmills Group’a geçti. Daha sonra Raiffeisen finans frubuna geçen TITAN S.A. 2014 yılında yine ismini Goodmills Romania olarak değiştirmişti.