İki Kardeşini Yangından Kurtaran 6 Yaşındaki Çocuk Romanya’nın Küçük Kahramanı İlan Edildi

Biri 3 aylık diğeri ise 1 yaş 3 aylık olan iki kız kardeşini yangından kurtarmayı başaran 6 yaşındaki Emanuel (sağda) Romanya'nın küçük kahramanı ilan edildi.

Vaslui’nun kırsal kesimindeki bir köyde çıkan yangında iki küçük kardeşini dışarı çıkararak kurtarmayı başaran 6 yaşındaki Emanuel, Romanya’nın küçük kahramanı ilan edildi.
Adevarul gazetesinde yer alan habere gore Vaslui iline bağlı Vutcani köyünde büyük annesi ve dedesinin baktığı 6 yaşındaki Emanuel, kız kardeşleri 1 yaş 3 aylık Ioana ve 3 aylık Amalia ile evde tek başınaydı.
Anne babaları yurt dışında olan çocuklar evde uyurken dede ormana odun toplamaya, büyükanne ise alış veriş için kasabadaki bakkala gitmiş.
O sırada 6 yaşındaki erkek çocuk Emanuel, uyanmış ve televizyonu açmış. Emanuel, televizyonda çizgi film izlerken birden bire perdenin tutuştuğunu fark etmiş.
Yangın büyümeye başlayınca hiç panik yapmayan küçük Emanuel, hemen aynı odadakı kardeşini dışarı çıkarmış. Daha sonra ateşin üzerinden atlayarak diğer odadaki 3 aylık kız kardeşi Amalia’yı kucaklayarak dışarı fırlamış. Ve yalınayak koşarak komşulardan yardım istemiş.
Komşular ellerinde kovalarla koşmuşlar ama 2-3 metrelik alevler karşısında birşey yapamamışlar. Yaklaşık bir saat sonra olay yerine itfaiye gelmiş fakat alev topuna dönen ev tamamen çökmüş.
Yangının eski soba bacasından çıktığını tahmin ettiğini belirten Büyükbaba Vasile Bojian, 1 kilometre öteden evindeki dumanı görünce hemen eve koştuğunu, her şeylerinin yandığını fakat torunlarının sağ olmasına çok sevindiğini belirterek, “Küçük kahraman Emanuel yangından kız kardeşlerini kurtardı.” açıklamasını yaptı.

incendiu
Çıkan yangın sonrasında çocukların kaldığı ev bu hale geldi

AİLE İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
O anları anlatırken “Hiç korkmadım. Sadece kardeşlerimi düşündüm” diyen 6 yaşındaki küçük Emanuel şimdi hem Vaslui’nun hem de Romanya’nın küçük kahramanı ilan edildi. Vaslui İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından aile için bir yardım kampanyası başlatılmış.
Vaslui Spor kulüpleri aileye yardım kampanyası çağrısı yaparken, ünlü işadamı Gigi Becali de yaptığı açıklamada çocuklara bir ev hediye edeceğini duyurdu.
https://www.youtube.com/watch?v=SKDWIgG7x6E